Σχόλια, δηλώσεις, κρίσεις και συμπεράσματα…

Σχόλια, δηλώσεις, κρίσεις και συμπεράσματα…

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Διαβάζοντας τα βιβλία του και βλέποντας τον ως υπουργό νομίζεις οτι μιλάμε για διαφορετικό άνθρωπο. Ο,τι έκραζε κι ό,τι κορόιδευε, το βλέπεις να το κάνει και λες αποκλείεται. Κάποιος με κοροϊδεύει…Αλλα ας πάμε σε ένα και μόνο κομμάτι που διατυμπάνιζε. Στη Στάση Πληρωμών… Το έλεγε και το ξαναέλεγε…

Οποίος διαβάσει λοιπόν προσεκτικά τι λέει για την στάση πληρωμών, θα καταλάβει ότι δεν έκανε τίποτα από αυτά όταν ουσιαστικά σαν ΥΠΟΙΚ κήρυξε στάση πληρωμών μη πληρώνοντας το Δ.Ν.Τ.

Έλεγε λοιπόν, ότι όταν δεν θα πληρώσεις μία δόση, θα έχεις φροντίσει να έχεις μαζέψει στα ταμεία του κράτους ένα σεβαστό ποσό για να σε βγάλει τους επόμενους μήνες σε καύσιμα, φάρμακα κι άλλες πρώτες ανάγκες..

Ωστε να είσαι αυτάρκης και να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες πρώτες μέρες της στάσης των πληρωμών…Τι έκανε όμως γι αυτό; Τίποτα απολύτως.

Ακόμα πριν κηρύξει την Στάση Πληρωμών, του κλείνουν την κάνουλα και τις τράπεζες, όταν 6 ώρες πριν βάλει capital controls έλεγε…ότι αποκλείεται να μπουν…

Ίσως, αν δεν αναλωνόταν σε… Δημιουργική Ασάφεια και σε lifestyle διοίκηση να τα είχε φτιάξει καλύτερα…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1,25 δισ. ευρώ μεθαύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ. Τα έντοκα θα χρησιμοποιηθούν για το ρολάρισμα υφιστάμενης έκδοσης.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων Ευρώ, λήξεως 8 Ιανουαρίου 2016.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 (Τ+2).

Η ΑΛΛΗ ΕΙΔΗΣΗ – ΔΝΤ: Στην επιφάνεια έφερε η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ τα κρατικά “φέσια” ύψους 18 δις ευρώ περίπου προς ιδιώτες και προς φορείς του δημοσίου.

Το Ταμείο, μετά από στοιχεία που του παρείχε η κυβέρνηση, υπολογίζει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα (όχι μόνο από τον Φεβρουάριο του 2015 αλλά και μέσα στο 2014) το κράτος:

[Ι]: Έχει “δανειστεί” 10,7 δισ. ευρώ από φορείς του ευρύτερου δημοσίου, από ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ προκειμένου μέσω repos να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

[ΙΙ]: Έχει δημιουργήσει “φέσια” προς την αγορά, δηλαδή ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου 7 δισ. ευρώ. Ο λόγος για “φέσια” που ξεπερνούν σε καθυστέρηση τους τρεις μήνες.

Δηλαδή δεν συνεκτιμάται τι δεν πληρώθηκε το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου στερώντας κρίσιμη ρευστότητα από την αγορά που πλέον έχει αποκοπεί από τραπεζική χρηματοδότηση…

Η ΔΗΛΩΣΗ από Regling:“Ο EFSF είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας. Αυτή η περίπτωση αθέτησης υποχρεώσεων αποτελεί αιτία για βαθιά ανησυχία.

Καταστρέφει τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από την Ελλάδα για να τηρήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές και ανοίγει την πόρτα σε σοβαρές συνέπειες για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό.

Ο EFSF θα συνεργαστεί στενά με τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, την Κομισιόν και το ΔΝΤ, για τις μελλοντικές της δράσεις”.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ: Τα εν λόγω δάνεια του EFSF ανέρχονται σε 109,1 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της Master Financial Assistance Facility Agreement, 5,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της Bond Interest Facility Agreement και 30 δισ. ευρώ υπό την Private Sector Involvement Facility Agreement.

Η μη πληρωμή από την Ελλάδα δεν έχει καμία επίδραση στην ικανότητα του EFSF να αποπληρώσει τους ομολογιούχους του. Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τα ομόλογα του EFSF επωφελούνται από μια ισχυρή δομή εγγύησης.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ: Η κυβέρνηση παραδεχόταν αργά την Παρασκευή ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν μόνο ύστερα από συμφωνία με τους εταίρους…
Και προκειμένου να μη φανεί ανακόλουθη με τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις ότι οι τράπεζες θα επαναλειτουργήσουν την Τρίτη, υποστήριζε ότι θα υπάρχει συμφωνία μέχρι τότε. Κοντός ψαλμός…
Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ: Διέψευδε αργά το βράδυ της Παρασκευής η πρόεδρος των ελληνικών τραπεζών κα Λούκα Κατσέλη το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο υπάρχει έκτακτο σχέδιο ανάγκης για «κούρεμα» καταθέσεων κατά τουλάχιστον 30% για καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ.

————————-

***ΤΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ

Στην ουσία με το ΝΑΙ εξουσιοδοτείς τους εταίρους να κάνουν ότι γουστάρουν..

Και τι έχουν βάλει στο μάτι τόσα χρόνια;.. την δημόσια και ιδιωτική περιουσία..

Περιουσία είναι τα χρήματα και τα ακίνητα… Τα χρήματα του δημοσίου πηγαίνουν έτσι κι αλλιώς στην εξυπηρέτηση του χρέους..

Τα ακίνητα και οι υπηρεσίες του δημοσίου πάνε στις ιδιωτικοποιήσεις..

Τα ακίνητα του κοσμάκη φορολογούνται (ΕΝΦΙΑ) και σιγά σιγά θα καταλήγουν σε πλειστηριασμούς γιατί δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι φόροι… και τα χρήματα του κοσμάκη αμέσως μετά το ΝΑΙ θα κουρευτούν γενναία για να σώσουν και πάλι τις τράπεζες..

Επομένως το ΝΑΙ είναι μεγάλη απάτη και δυστυχώς αυτοί που θα ψηφίσουν ΝΑΙ έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι ψηφίζοντας ΝΑΙ θα σώσουν τα λεφτά που έχουν στις τράπεζες..

***[ME MHNYMA]