Σχεδόν έτοιμη η κοινή δήλωση του Eurogroup - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σχεδόν έτοιμη η κοινή δήλωση του Eurogroup

20.02.2015 08:37
Κοινή δήλωση θα εκδώσει σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες το Γιούρογκρουπ, την οποία έχουν σχεδόν έτοιμη οι τεχνοκράτες των 19 υπουργείων οικονομικών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν αδιέξοδο δεν υπάρχει και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα οδεύσουν προς μία λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ. Στην κοινή δήλωση θα αναφέρεται ότι οι Ελλάδα αναλαμβάνει δεσμεύσεις, ενώ ταυτόχρονα θα αναφέρεται και ευελιξία στο τρέχον πρόγραμμα. Πάντως νωρίτερα χθες υπήρξε η σκληρή γραμμή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που απέρριψε την ελληνική πρόταση, χαρακτηρίζοντάς την «Δούρειο Ίππο».
Η κίνηση αυτή πριν καν το θέμα φτάσει στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης με το Μαξίμου να δηλώνει: «Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως «Δούρειο Ίππο» όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη», συμπληρώνοντας ότι στην παρέμβασή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται η φράση «current programme» έξι φορές.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017