Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τέσσερις ανθρώπους για βλασφημία

Εξάλλου σήμερα το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου έναν άνδρα και μία γυναίκα, τους οποίους είχαν κατηγορήσει για μοιχεία, στην πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία μετά την προσευχή της Παρασκευή

Οι άνδρες αποκεφαλίστηκαν στην ύπαιθρο δυτικά της πόλης Χομς από την ισλαμική αστυνομία του ΙΚ, επισήμανε το Παρατηρητήριο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε μια παρόμοια εκτέλεση την Τρίτη, όταν μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης αποκεφάλισαν έναν άνδρα στην πλατεία μιας πόλης στη βόρεια Συρία.

Κάτοικοι και ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι το ΙΚ έχει αποκεφαλίσει και λιθοβολήσει μέχρι θανάτου πολλούς ανθρώπους στις περιοχές που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ για πράξεις που θεώρησε ότι παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο, όπως η μοιχεία, η ομοφυλοφιλία, η κλοπή και η βλασφημία.

Επίσης το ΙΚ έχει σκοτώσει αντίπαλους μαχητές με αντίστοιχες μεθόδους εκτός του πεδίου της μάχης και έχει δημιουργήσει περιπολίες για να ελέγχουν τη συμπεριφορά των κατοίκων των περιοχών που ελέγχει.

Εξάλλου σήμερα το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου έναν άνδρα και μία γυναίκα, τους οποίους είχαν κατηγορήσει για μοιχεία, στην πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία μετά την προσευχή της Παρασκευή.

Η ίδια πηγή είχε επισημάνει τον Νοέμβριο ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει 1.432 Σύρους εκτός των πεδίων των μαχών από το τέλος Ιουνίου, οπότε ανακοίνωσε την ίδρυση ενός χαλιφάτου στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχό του.