Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ινδονησία – 113 νεκροί

Τουλάχιστον 113 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο ύστερα από τη συντριβή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους σε ξενοδοχείο της πόλης Μεντάν στην Ινδονησία.

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 12 μέλη του πληρώματος και 62 επιβάτες σύμφωνα με τον διοικητή της Πολεμικής αεροπορίας Agus Dwi Putranto.

  

Το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό τα νησιά Νατούνα στις 12:08 μ.μ. και συνετρίβη στην πόλη περίπου δύο λεπτά αργότερα.

Ανταποκριτής του Al-Jazeera έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι οι πιλότοι του αεροσκάφους είχαν ζητήσει επιστροφή στο αεροδρόμιο ύστερα από την απογείωση, καθώς παρουσιάστηκε κάποια βλάβη στο αεροσκάφος. Όταν το αεροσκάφος επέστρεφε, συνετρίβη.

Η ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου Golden Eleven δήλωσε για τη συντριβή του αεροσκάφους στο Reuters: «Πέρασε ξυστά μερικές φορές, πολύ χαμηλά. Υπήρχε φωτιά και μαύρος καπνός. Την Τρίτη φορά που πλησίασε συνετρίβη στην οροφή του ξενοδοχείου και εξερράγη αμέσως». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και με μια αίθουσα μασάζ, όπου συνήθως είχε κόσμο εκείνη την ώρα.

 

http://www.topontiki.gr/