Συνταξιοδοτικό Ταμείο σε σκάνδαλο διαφθοράς στη Νέα Υόρκη με σεξ, κοκαΐνη και πολυτελή δώρα | Mikrometoxos.gr

Συνταξιοδοτικό Ταμείο σε σκάνδαλο διαφθοράς στη Νέα Υόρκη με σεξ, κοκαΐνη και πολυτελή δώρα

22.12.2016 09:24

Η αμερικανική Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος ενός εκ των διαχειριστών του συνταξιοδοτικού ταμείου της πολιτείας της Νέας Υόρκης και δύο χρηματιστών για υπόθεση διαφθοράς με ιερόδουλες, ναρκωτικά και πολυτελή δώρα.

Το συνταξιοδοτικό ταμείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι το τρίτο μεγαλύτερο στις ΗΠΑ και ένας από τους διευθυντές του, ο Νάβνουρ Κανγκ, κατηγορείται ότι επένδυσε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία προέρχονταν από τα αποθεματικά του σε επενδύσεις που ανέλαβαν δύο χρηματιστές, ο Γκρεγκ Σόνχορν και η Ντέμπορα Κέλεϊ.

Ως αντάλλαγμα για τις προμήθειες που λάμβαναν προκειμένου να επενδύσουν τα κεφάλαια, οι Σόνχορν και Κέλεϊ προσέφεραν στον Κανγκ διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και γεύματα σε εστιατόρια αξίας 50.000 δολαρίων, ένα ρολόι αξίας 17.400 δολαρίων, εισιτήρια για τη συναυλία του Πολ Μακάρτνεϊ, διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο σκι, όπως επίσης υπηρεσίες ιερόδουλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

«Τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο πολίτες της Νέας Υόρκης δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για διαφθορά και ατομικό πλουτισμό» υπογράμμισε ο εισαγγελέας Πριτ Μπαράρα.

Το συνταξιοδοτικό ταμείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης διαχειρίζεται ποσά ύψους 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Νάβνουρ Κανγκ είχε αναλάβει την επένδυση ενός ποσού άνω των 53 δισεκατομμυρίων σε ομόλογα και τοποθετήσεις με σταθερή αποδοχή.

Ο Κανγκ, ηλικίας 38 ετών, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο Πόρτλαντ (Όρεγκον, δυτικά), ενώ η Ντέμπορα Κέλεϊ, ηλικίας 58 ετών, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών την Τετάρτη στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Ο Γκρεγκ Σόνχορν από την πλευρά του ομολόγησε την ενοχή του.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017