Συνεχίστηκαν και την Παρασκευή οι πιέσεις για τον χρυσό, ίσως πέσει κάτω των 1000 δολαρίων... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Συνεχίστηκαν και την Παρασκευή οι πιέσεις για τον χρυσό, ίσως πέσει κάτω των 1000 δολαρίων…

24.07.2015 19:56
Συνεχίστηκαν και την Παρασκευή οι πιέσεις για τον χρυσό, με την τιμή του να υποχωρεί σε χαμηλό επτάμισι ετών και τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να υποχωρήσει ταχύτερα του αναμενόμενου και να «χτυπήσει» τα 1.000 δολάρια σε μερικές μόνον εβδομάδες.
Οι τιμές έχουν δεχθεί πιέσεις πρόσφατα και υποχωρούν περί το 5,4% τις τελευταίες επτά ημέρες.
Την Παρασκευή, ο χρυσός διαμορφώθηκε στο χαμηλό των 1.077 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ το απόγευμα διαπραγματευόταν περί τα 1.079,6 δολάρια ανά ουγγιά.Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο υπάρχει ακόμη πολύς… πόνος για τον χρυσό.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Citigroup, David Wilson, τους επόμενους δύο μήνες πριν από την εικαζόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, θα συνεχιστεί η πτώση, με την τιμή του χρυσού να φθάνει εύκολα το επίπεδο των 1.000 δολαρίων ανά ουγγιά.
Υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που οδηγούν χαμηλότερα τον χρυσό. Η ζήτηση έχει υπάρξει φτωχή από την Κίνα και επενδυτές ανησυχούν για τις μακροοικονομικές προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της χώρας. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED, θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων φέτος, ωθώντας υψηλότερα το δολάριο.
Όσο το δολάριο ενισχύεται από τα νέα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θα συνεχιστεί η πτώση του χρυσού κοντά στα 1.000 δολάρια ή ακόμη και κοντά στα 980 δολάρια η ουγγιά, σημειώνει ο Michael Gurka, ιδρυτής και πρόεδρος της BruinHill Partners. Οι αναλυτές θεωρούν τα επίπεδα των 1.000 δολαρίων ως ψυχολογικό επίπεδο – κλειδί για τους επενδυτές.
Αν η τιμή του χρυσού πλησιάσει τα 1.000 δολάρια η ουγγιά, κάποιοι επενδυτές ίσως να το δουν ως ευκαιρία αγορών, σημειώνει η Sandy Jadeja, αναλύτρια της Signal Pro και προσθέτει ότι «οι επενδυτές θα παρακολουθούν αυτά τα επίπεδα πολύ στενά τις επόμενες εβδομάδες».

 

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017