Συνεχίζονται οι εκπλήξεις από τους μικρομεσαίους της αγοράς... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις από τους μικρομεσαίους της αγοράς…

26.05.2015 00:29

Για να ξεφύγουμε – έστω γι αλλαγή – από τα τετριμμένα και ας ασχοληθούμε με τα πραγματικά ενδιαφέροντα μίας αγοράς… Λοιπόν… Συνεχίζονται οι εκπλήξεις από τους μικρομεσαίους της αγοράς. 

Χαμηλώνοντας το κριτήριο των κεφαλαιοποιήσεων σε πιο μικρές εταιρίες συναντούμε περιπτώσεις που είτε επιμένουν να εμφανίζουν θετικό πρόσημο στην τελική τους γραμμή, είτε εμφανίζουν τα πολύ θετικά αποτελέσματα των αναδιαρθρώσεων που υλοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η μικρή και η μεσαία κεφαλαιοποίηση υπάρχει, μπορεί χρηματιστηριακά οι εταιρίες αυτές να μην έχουν οπαδούς από τα μεγάλα κλαμπ των θεσμικών επενδυτών έχουν όμως τις προϋποθέσεις όχι απλά να επιβιώσουν στο «φαρ ουέστ» της ελληνικής οικονομίας, αλλά να αποτελέσουν πιθανές μελλοντικές επενδυτικές ευκαιρίες όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Η επιλογή των εταιριών εκτός από το κριτήριο των μεγέθους στην χρηματιστηριακή αγορά θα γίνεται και με βάση την συνέπεια του καθαρού αποτελέσματος της οικονομικής τους δραστηριότητας.Πλαστικά Θράκης: Όσοι βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη στην ένωση θεσμικών επενδυτών είχαν την τύχη να δουν την επιστροφή μιας εξαιρετικής εταιρίας σε δυνατούς ρυθμούς ανάπτυξης. Για τα Πλαστικά Θράκης η περίοδος αναδιάρθρωσης που μεσολάβησε από το 2009 έως ο 2013 έφερε αποτελέσματα τα οποία σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές συνθήκες στις ισοτιμίες του ευρώ με τα ξένα νομίσματα

Και στις τιμές του πολυπροπυλενίου που αποτελεί βασική πρώτη ύλη (40% του κόστους παραγωγής)  έκαναν την μεγάλη διαφορά. 

Το α’ τρίμηνο μπαίνει στο πάνθεον των αποτελεσμάτων με τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών αφού η βελτίωση των περιθωρίων μεταφέρεται σε όλες τις γραμμές εώς την τελική. 

Η μεγάλη διαφορά στα καθαρά κέρδη γίνεται από τον τομέα των Τεχνικών Υφασμάτων όπου η εταιρία εκτός από την σταθερά πολύ υψηλή εξαγωγική της επίδοση (96%) πέτυχε αύξηση λειτουργικών κερδών 70%. 

Ο όμιλος εμφανίζει στο ξεκίνημα της χρονιάς κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ και παρά την επιβράδυνση των ρυθμών για το υπόλοιπο της χρήσης οι προοπτικές παραμένουν πολύ θετικές λόγω της συγκράτησης του λειτουργικού κόστους που έχει συντελεσθεί κατά τα προηγούμενα χρόνια. 

Για το 2015 ο όμιλος έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η αλλαγή πολιτικής υπέρ πιο γενναιόδωρων μερισματικών διανομών έχει ξαναβάλει την εταιρία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θεσμικών χαρτοφυλακίων τα οποία κατέχουν το 10%  (7% Έλληνες θεσμικοί και 3% Ξένοι Θεσμικοί)

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017