Συνετρίβη αεροπλάνο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με 91 επιβαίνοντες

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154, στο οποίο επέβαιναν 91 άνθρωποι και το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ σήμερα το πρωί μετά την απογείωσή του, βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.

«Συντρίμμια του αεροπλάνου Tu-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.  Δεν ελήφθη κανένα σήμα κινδύνου από το αεροπλάνο, αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε προορισμό την επαρχία Λαττάκεια της Συρίας. To πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο ρωσική πηγή ανέφερε ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 20 λεπτά μετά την απογείωση του στις 5:20 τοπική ώρα.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε κάνοντας ελιγμούς πάνω από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες μουσικού συγκροτήματος που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Εννέα ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν στο αεροπλάνο.