Συνελήφθη ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, πρώην ιδιοκτήτης των χρηματιστηριακών εταιρειών «Roubicon» και «Genesis» | Mikrometoxos.gr

Συνελήφθη ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, πρώην ιδιοκτήτης των χρηματιστηριακών εταιρειών «Roubicon» και «Genesis»

08.01.2015 19:45

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, ο 62χρονος Παναγιώτης Μπαλτατζής, πρώην ιδιοκτήτης των χρηματιστηριακών εταιρειών «Roubicon» και «Genesis», που τίναξε τις οικονομίες χιλιάδων εντολέων του στον αέρα το 2005. Σε βάρος του εκκρεμούσε πλήθος διωκτικών εγγράφων, ενώ φέρεται επί σειρά ετών να είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

http://www.zougla.gr/greece/article/o-egefalos-tis-apatis-tou-xrimatistiriou-sti-souidia

Συγκεκριμένα, εκκρεμούσαν ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και 43 Εντάλματα Σύλληψης, 39 Βουλεύματα και 54 Καταδικαστικές Αποφάσεις, που εκδόθηκαν από διάφορες Εισαγγελικές Αρχές της Επικράτειας.

Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 90 ετών και 403 μηνών (!) και χρηματική ποινή, για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Πλαστογραφίας Πιστοποιητικών, Υπεξαίρεσης και Απάτης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει παρελθόν σε βάρος του συλληφθέντα και κυρώσεις από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς στις εταιρείες του πριν φτάσει να της κλείσει το 2005 και για την «βρώμικη» περίοδο του 1999.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017