Συνάντηση Τσίπρα με επικεφαλής του Ομίλου Fosun

Κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με δύο ακόμη εταιρείες οι οποίες εκδηλώνουν υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τους επικεφαλής του Ομίλου Fosun ο οποίος διαθέτει ήδη δραστηριότητα στην Ελλάδα, πλην ενδιαφέρεται να ενισχύσει την παρουσία του. Στη χώρα μας ο κινεζικός όμιλος συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα που θα υλοποιήσει την επένδυση του Ελληνικού, αποτελεί στρατηγικό επενδυτή της εταιρείας Folie-Folie και είναι μέτοχος της εταιρείας τουριστικών επενδύσεων Club Med.

Όπως έγινε γνωστό η Fosun ενδιαφέρεται για νέες επενδύσεις στον τουρισμό, για εισαγωγή αγροτοδιατροφικών προϊόντων ελληνικής παραγωγής στην Κίνα, και για επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο όμιλος συγκαταλέγεται στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της λίστας Forbes, με συνολικό ενεργητικό 500 δισ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στον τομέα του φαρμάκου, στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Αναφορικά με την CEFC, πρόκειται για εταιρεία χρηματοδοτήσεων η οποία επίσης περιλαμβάνεται στη λίστα Forbes. Είναι  8η σε μέγεθος επιχείρηση στην Κίνα και η μεγαλύτερη εταιρεία στην Σαγκαη, δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς και έχει επενδύσεις περίπου 150 εκατ. ευρώ τα δυο τελευταία χρόνια στην Τσεχία. Η Ευρώπη είναι ο No 1 προορισμός για τις επενδύσεις της.
Κύριες δραστηριότητας της είναι οι επενδύσεις κεφαλαίων, το real estate, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, τα χρηματοοικονομικά, το φάρμακο, η βιομηχανία, ο αθλητισμός.

Στις συναντήσεις ο Πρωθυπουργός επισήμανε οτι η πολιτική προσέγγιση Ελλάδας-Κίνας και η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα, δημιουργούν εξαιρετικά ευνοϊκές προϋποθέσεις για στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις στην Ελλάδα.

Συζητήθηκαν επίσης τα αμέσως επόμενα βήματα για την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.