Συμφωνία βλέπει η Citigroup, ρήξη η Goldman Sachs | Mikrometoxos.gr

Συμφωνία βλέπει η Citigroup, ρήξη η Goldman Sachs

16.06.2015 01:29
Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών «βλέπει» έως το τέλος της εβδομάδας η Citigroup… διαφωνία και ρήξη η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, οι δύο αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες εκφράζουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

 

 

Από την πλευρά της, η Citigroup διαμηνύει πως εξακολουθεί να θεωρεί πως το βασικό σενάριο περιλαμβάνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών.
Μάλιστα, εκτιμά πως η συμφωνία θα περικλείει ορισμένες εγγυήσεις για τη μελλοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.Όπως εξηγεί, η συμφωνία θα προβλέπει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, αλλά και τη μείωση των επιτοκίων.
Αποτέλεσμα εικόνας για Συμφωνία βλέπει η Citigroup, ρήξη η Goldman Sachs
Βέβαια, καταλήγει η Citigroup, η ελληνική πλευρά ως αντάλλαγμα θα κληθεί να υιοθετήσει τις προτάσεις των δανειστών για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Στον αντίποδα, η Goldman Sachs, μέσω σημειώματος του αναλυτή Robin Brooks, εκτιμά πως η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών καθιστά πιθανή τη μη επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της Πέμπτης, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αδυνατούν να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό.
«Η οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας» συμπληρώνει καταλήγοντας ο Robin Brooks.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017