Συγκίνησε με τη μεγαλοψυχία του ο Περικλής Παναγόπουλος – Τι απάντησε σε έναν από τους απαγωγείς

Ο Περικλής Παναγόπουλος κατέθεσε χθες με τη σύζυγό του Κατερίνα στη δευτεροβάθμια δίκη του “νέου συνδικάτου του εγκλήματος” η οποία διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο εφοπλιστής αναφέρθηκε στο δικαστήριο στα γεγονότα που έγιναν από τις 12 Ιανουαρίου 2009 όταν απήχθη, έως τις 20 του μήνα, οπότε απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του με λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ που τους παρέδωσε η σύζυγος του.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι απαγωγείς του, του είχαν φερθεί με πολλή ευγένεια, ενώ, όπως ανέφερε, φρόντισαν κατά την διάρκεια της κράτησης του να του δίνουν ανελλιπώς τα φάρμακα του “χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνεύσει η ζωή μου”.

Είχε και ένα διάλογο με ένα από τους απαγωγείς. Όταν εξιστορούσε τις ημέρες της ομηρίας του, σύμφωνα με την Espresso, σηκώθηκε από το εδώλιο ο Χαράλαμπος Μουστάκας -ένας από τοςυ 18 κατηγορούμενους- και είπε: “Σας ζητώ συγνώμη, λυπάμαι πού για το κακό που σας προξένησα. Αισθάνομαι πολύ άσχημα”.

Αμέσως έλαβε απάντηση από τον Περικλή Παναγοπουλο: “Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η περιπέτειά σου και να βρεις τον δρόμο σου. Έχεις την ηλικία του εγγονού μου”.

Η κα Παναγοπούλου κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στους Εφέτες ότι η ψυχραιμία του συζύγου της είχε βοηθήσει στην καλή έκβαση της απαγωγής.

Ανέφερε επίσης ότι ακόμη και τώρα όταν συζητούν με τον σύζυγο της την περιπέτεια που έζησαν, εκείνος της λέει για το σεβασμό και την καλοσύνη που του είχαν δείξει οι απαγωγείς του.