Στόχος πολιτικής σκευωρίας ώστε να εξοντωθεί ο Βγενόπουλος από Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη….αλλά θα αποτύχουν - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στόχος πολιτικής σκευωρίας ώστε να εξοντωθεί ο Βγενόπουλος από Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη….αλλά θα αποτύχουν

24.07.2016 12:32

Στόχος πολιτικής σκευωρίας ώστε να εξοντωθεί ο Βγενόπουλος από Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη….αλλά θα αποτύχουν

Στόχος πολιτικής σκευωρίας ώστε να εξοντωθεί ο Βγενόπουλος από Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη….αλλά θα αποτύχουν

Πότε ξεκίνησε να καθίσταται στόχος ο Βγενόπουλος; – Όταν άρχισε να μην κάνει χάρες….στην κυβέρνηση και όταν ο Βγενόπουλος κατηγόρησε ευθέως μέλη της κυβέρνησης
Ένα ευρύτερο σχέδιο εξόντωσης του Ανδρέα Βγενόπουλου του βασικού δημιουργού της MIG με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες βρίσκεται σε εξέλιξη υποκινούμενο από την κυβέρνηση και μέρος της δικαιοσύνης.
Η απόφαση να ανασυρθούν από το αρχείο οι δικογραφίες κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου παρ΄ ότι ελέχθησαν κατά τρόπο διεξοδικό και δεν βρέθηκε τίποτε το παράνομο, είναι προφανής απόδειξη ότι η κυβέρνηση και μέρος της δικαιοσύνης δρώντας πραξικοπηματικά και παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου έχουν στοχοποιήσει τον επιχειρηματία.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από διεξοδική και πολύμηνη έρευνα της Τσατάνη που χειρίστηκε την υπόθεση, μετά από πορίσματα ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων, μετά από τις γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο δεν βρέθηκε τίποτε αλλά η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο…
Ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν ότι σε αυτή την ογκωδέστατη δικογραφία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου υπάρχει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν ότι οι χειρισμοί του επιχειρηματία και τραπεζίτη ήταν 100% σύννομες.
Τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος τι κατέδειξαν;
Τα πορίσματα ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων τι κατέδειξαν;
Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου αποφάσισε να επαναφέρει από το αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου παρ΄ ότι αρχειοθετήθηκε…γιατί οι πρώην βουλευτές Τσιρώνης και Σιφουνάκης προσκόμισαν νέα στοιχεία.
Οι δύο καταδικασμένοι βουλευτές από τον Βγενόπουλο για συκοφαντική δυσφήμηση επί 3 χρόνια συνέλεγαν στοιχεία μαζί με δημοσιογράφο που – εσχάτως βρέθηκε να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρνακας…ούτε καν της Λευκωσίας – προσπάθησαν να στοχοποιήσουν και συκοφαντήσουν τον Βγενόπουλο.
Είχαν 3 χρόνια να συλλέξουν στοιχεία και τα στοιχεία που προσκόμισαν κρίθηκαν ανάλογης αξίας με τον κάλαθο των αχρήστων.
Πρωτίστως να επισημανθεί γιατί κατηγορείται ο Βγενόπουλος;
Κατηγορείται ως τρομοκράτης, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα;
Κατηγορείται για το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της Marfin Popular Bank και τα δάνεια που χορηγούσε η τράπεζα και για τα περισσότερα μάλιστα δεν είχε ούτε καν τυπική ανάμειξη γιατί ήταν αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος στον όμιλο.
Εν πάσει περιπτώσει η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καταθέσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι λειτούργησε με γνώμονα την συνήθη τραπεζική πρακτική.
Τα στοιχεία είναι καθολικά και συντριπτικά.
Πότε ξεκίνησε να καθίσταται στόχος ο Βγενόπουλος;
Όταν άρχισε να μην κάνει χάρες….στην κυβέρνηση και όταν ο Βγενόπουλος κατηγόρησε ευθέως μέλη της κυβέρνησης ότι έχουν στήσει σκευωρία εναντίον του.
Ένας ένοχος, ένας που έχει «λερωμένη την φωλιά του» κατά το λαϊκώς λεγόμενο δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση;
Μόνο και μόνο αυτό απαιτεί πέραν από τόλμη και καθαρή συνείδηση τα οποία διαθέτει ο Βγενόπουλος σε αντίθεση με κάποιους που με δόλο ενορχηστρώνουν την εξόντωση του Βγενόπουλου.
Στην συνείδηση ορισμένων οι επιχειρηματίες είναι εκ φύσεως απατεώνες, ανήθικοι και σίγουρα κρύβουν το άνομο παρελθόν τους.
Η αντίληψη αυτή ισχύει για ορισμένους π.χ. που διεκδικούν ακόμη και τηλεοπτικές άδειες ενώ ο βίος τους είναι ο υπόκοσμος.
Οι άνθρωποι αυτοί συναγελάζονται με την κυβέρνηση, ο υπόκοσμος συναγελάζεται με την κυβέρνηση.
Αυτοί είναι υπεράνω ελέγχου, ο Βγενόπουλος όμως επειδή ο κυπριακός θίασος βλέπει ότι θα χάσει το διαιτητικό δικαστήριο, ο ελληνικός κυβερνητικός θίασος επειδή βλέπει ότι «δεν είναι του χεριού τους και δεν τους κάνει χατίρια» τον έχουν στοχοποιήσει νομίζοντας ότι σέρνοντας σκόπιμα…τις υποθέσεις Βγενόπουλου θα τον εξοντώσουν οικονομικά, θεσμικά και ηθικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση στοχοποίησε τον Βγενόπουλο…. μετά την επίθεση του Βγενόπουλου κατά της ελληνικής δικαιοσύνης και των γνωστών καταγγελιών.

Ποιες θα είναι οι μελλοντικές εξελίξεις;

Θα αποσυρθεί από το αρχείο η υπόθεση Βγενόπουλου….και κάποια στιγμή θα ξαναμπεί στο αρχείο.
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου της Marfin Popular ήταν 3-4 δισεκ. και των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών 54 δισεκ.
Γιατί μπορεί να κατηγορηθεί ο Βγενόπουλος ότι η τράπεζα αγόρασε ελληνικά κρατικά ομόλογα;
Μπορεί το κράτος να κατηγορήσει ένα τραπεζίτη γιατί αγόρασε τα ομόλογα που έκδωσε και εν συνεχεία κούρεψε;
Πόσα δάνεια ήταν τα επίμαχα στην Marfin Popular Bank περίπου 2 δισεκ.
Πόσα είναι τα NPEs στο ελληνικό banking 117 δισεκ.
Δηλαδή η υπόθεση των δανείων της Marfin Popular αντιστοιχούν στο 1,7% του προβλήματος του ελληνικού banking;
Τα υπόλοιπα 98,3% τι έγιναν ρε παιδιά….χάθηκαν;
Ακόμη και εάν εξετάσουμε την περίπτωση Ευθύμιου Μπουλούτα του πρώην CEO της MIG και δούμε γιατί κατηγορείται τότε αποκαλύπτεται όχι απλά η σκευωρία αλλά ο δόλος.
Να θυμίσουμε ότι κατηγορείται ότι το 2011 δεν ενέγραψε το goodwill της Εγνατίας τράπεζας ύψους 580-640 εκατ ευρώ στο 9μηνο του 2011 αλλά αυτό συνέβη 3 μήνες αργότερα τον Δεκέμβριο του 2011.
Όσοι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει απλά ένα παράδειγμα αρκεί.
Η Εθνική εξαγόρασε την Finansbank 5,4 δισεκ. το 2006, ξέρετε πότε ενέγραψε το τελευταίο σκέλος του goodwill ακριβώς 9 χρόνια μετά στο τέλος του 2015.
Η διαδικασία της Εθνικής είναι σύννομη 100%.
Δείτε όμως την σύγκριση 9 χρόνια προς 3 μήνες.
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά;
Τουλάχιστον κάποιοι ξέρουν, δεν παγιδεύονται στην κοινή γραμμή όλοι είναι απατεώνες εκ προοιμίου….
Η περίπτωση Βγενόπουλου είναι μια ακραία κατασκευασμένη, προκλητική και εξόφθαλμη εξόντωση μηχανισμών της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης που δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας επιχειρηματίας τους έβγαλε στην σέντρα.
Παραδόξως τα καλύτερα έπονται…
Λίγο υπομονή…θα έχουν πολύ ενδιαφέρον αυτά που θα συμβούν.

Άσχετη υποσημείωση

Ο Χ. Σκλαβούνης το πρώην στέλεχος της UBS και πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ…γιατί στοχοποιήθηκε;
Γιατί κρύβει λίστες και ονόματα;
Αυτά είναι αστειότητες.
Στοχοποιήθηκε για ένα λόγο γιατί έγινε άτυπα σύμβουλος του Μητσοτάκη, άρα έγινε στόχος της κυβέρνησης και της “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης

www.bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017