Στροφή σε πολιτικές περασμένων δεκαετιών θα οδηγήσουν σε απόλυτη περιθωριοποίηση την Χώρα | Mikrometoxos.gr

Στροφή σε πολιτικές περασμένων δεκαετιών θα οδηγήσουν σε απόλυτη περιθωριοποίηση την Χώρα

29.01.2015 18:49

“Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στην Ελλάδα χρειάστηκαν λίγες ώρες για να αρχίσουν οι δηλώσεις των νέων αξιωματούχων για την πολιτική που θα ακολουθήσουν και τους στόχους που έχει θέσει η νέα Κυβέρνηση” αναφέρει ο Πάνος Δάντης.

Βέβαια η αντίδραση των Αγορών ήταν άμεση, καθώς η στροφή που επιχειρείται είναι αντίθετη με τις δεσμεύσεις της Χώρας απέναντι στους Εταίρους της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ.

Προφανώς λόγω “ιδεολογικού ενθουσιασμού” πολλοί νέοι Υπουργοί ξέχασαν ότι οι Αγορές πρώτα “πυροβολούν” και μετά ρωτάνε τι έγινε και ήδη ήρθε η πρώτη προειδοποίηση από τον οίκο S&P και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Σε ένα περιβάλλον απόλυτα παγκοσμιοποιημένο, που μάλλον δεν αντιλαμβάνονται πολλά νέα Κυβερνητικά στελέχη τι σημαίνει, όπου η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και τα προς επένδυση κεφάλαια δεν είναι άπειρα αλλά επιλεκτικά, στροφή σε πολιτικές περασμένων δεκαετιών θα οδηγήσουν σε απόλυτη περιθωριοποίηση την Χώρα.

Οι Τράπεζες που αποτελούν και τον άμεσα θιγόμενο κλάδο και αντανακλούν την υγεία μιας Οικονομίας, μια και δεν υπάρχουν άλλες εισηγμένες του Χρηματοοικονομικού Κλάδου, έγραψαν νέα χαμηλά με συνεχόμενα “sell off” ακολουθούμενες από τις “πολύπαθες” Κρατικές εταιρείες που θα “επανακρατικοποιηθούν”.

Η εικόνα τεχνικά δεν είναι καλή. Οι στηρίξεις εντοπίζονται στις 200 και 165 μονάδες στον FTSE25, η προσέγγιση των οποίων δεν θα αργήσει αν δεν αλλάξουν ρότα αρκετοί στην νέα Κυβέρνηση. Βέβαια ελλοχεύουν πολλοί σοβαρότεροι κίνδυνοι από την πορεία του Γενικού Δείκτη του Χ.Α., αφού τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους στους επόμενους μήνες θα βρεθούν στο “κόκκινο”, χωρίς την δόση των 7,2 δισ της τρόικας, ενώ σε μια απόλυτα εξαντλημένη φοροδοτικά και οικονομικά Κοινωνία κάθε πισωγύρισμα έχει ανυπολόγιστο κόστος.

Με τις διεθνείς Αγορές να έχουν την προσοχή τους στο QE της ΕΚΤ και στην τιμή του πετρελαίου, το Ουκρανικό θέμα ανοικτό και τους Αμερικανικούς δείκτες να παρουσιάζουν σοβαρά σημάδια κόπωσης, το διεθνές περιβάλλον είναι το πλέον ακατάλληλο για άστοχες ενέργειες.

“Η σημερινή αντίδραση του Χ.Α. ήταν καθαρά τεχνική, εξαιτίας της πίεσης των προηγούμενων ημερών και δυστυχώς από τους πρώην άσχετους περί των Αγορών φαίνεται ότι έχουμε περάσει στους νυν εχθρούς των Αγορών (!) Ανεπτυγμένη Οικονομία, ή πολίτες που ευημερούν, με διαλυμένη Κεφαλαιαγορά δεν υπάρχει πουθενά στον Κόσμο, όπως και Οικονομία ευημερούσα με διαλυμένο Τραπεζικό Σύστημα πάλι δεν υφίσταται” τονίζει ο CEO της Alfa Alliance.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017