Ενα δισ. ευρώ θα διατεθεί άμεσα στο Δημόσιο…

Η διαδικασία έγκρισης της δανειακής σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ολοκληρώθηκε…
Στο 1 δισ. ευρώ θα ανέλθει το ποσό που θα διατεθεί άμεσα στο ελληνικό δημόσιο, στα πλαίσια της εκταμίευσης της α’ δόσης του νέου δανείου, συνολικού ύψους έως και 86 δισ. ευρώ.
Σχετική εικόνα
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η πρώτη εκταμίευση, που θα γίνει αύριο το πρωί, ανέρχεται σε 13 δισ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 12 δισ. θα κατευθυνθούν σε ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους (ΕΚΤ, ΔΝΤ, δάνειο – γέφυρα).
Σχετική εικόνα
Σχεδόν 1 δισ. θα διατεθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Όπως επισημαίνεται, το δάνειο, διάρκειας 32,5 ετών, μπορεί να ανέλθει μέχρι 86 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ποσού έως 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
Σχετική εικόνα
Σε πρώτη φάση 10 δισ. είναι άμεσα διαθέσιμα για το σκοπό αυτό. Η διαδικασία έγκρισης της δανειακής σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ολοκληρώθηκε χθες (19/8) έπειτα από τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, που αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.