Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων (5) μηνών ο χρυσός | Mikrometoxos.gr

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων (5) μηνών ο χρυσός

12.11.2016 00:54

Νέα πτώση μεγαλύτερη του 2% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών κατέγραψε ο χρυσός, εν μέσω γενικότερης πτώσης τιμών στα εμπορευματικά αγαθά και αυξανόμενων αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα (US Treasuries).

_____
Οι εξελίξεις αυτές αποδίδονται στη διαμόρφωση προσδοκιών για ταχύτερη αύξηση τόσο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, όσο και των επιτοκίων της Federal Reserve, στη βάση των μεγάλων επενδύσεων σε υποδομές που σχεδιάζει ο νεοκλεγείς πρόεδρος Donald Trump, η έλευση του οποίου προκαλεί νέες αποτιμήσεις σε μια σειρά από αγορές.

….
Ο χρυσός επηρεάζεται αρνητικά από την αύξηση των πραγματικών αποδόσεων εναλλακτικών επενδύσεων – καθώς δεν προσφέρει απόδοση πέρα από τη μεταβολή της τιμής του – αλλά και από την ενίσχυση του δολαρίου, στο οποίο διαπραγματεύεται παγκοσμίως σχεδόν αποκλειστικά.

….
Τελικά, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε κατά 2,8% σε 1.222,20 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά, καταγράφοντας σωρευτικές απώλειες μεγαλύτερες του 5% στην τρέχουσα εβδομάδα. Η προθεσμιακή τιμή του χρυσού κατέγραψε πτώση 3,4%, για να κατέλθει στα 1.223,20 δολ. ανά ουγγιά.

Related image

……
Για μερίδα αναλυτών, η τρέχουσα αδυναμία του χρυσού δεν αποκλείεται να αντιστραφεί, με την επενδυτική ευφορία που δημιουργεί η προοπτική μεγάλων επενδύσεων σε υποδομές των ΗΠΑ να μην αποκλείεται να δώσει σταδιακά τη θέση της σε ανησυχίες περί επερχόμενου εμπορικού πολέμου και αυξανόμενων γεωπολιτικών κινδύνων, που θα ενίσχυαν την εκ νέου καταφυγή επενδυτών στον χρυσό.

……
Ιδιαίτερο πλήγμα από την εκλογή Trump έχουν δεχθεί οι τιμές του χαλκού και του νικελίου, που επηρεάζουν αρνητικά και την τιμή του χρυσού.

…..
Πάντως, η τιμή του αργύρου (ασήμι) κατέγραψε άνοδο 1,44% στα 18,81 δολ. ανά ουγγιά, η τιμή της πλατίνας αυξήθηκε κατά 0,5% στα 976,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή του παλλαδίου πραγματοποίησε κέρδη 1,06% στα 695,90 δολ. ανά ουγγιά.

____________________________

In the news

Image for the news result

Gold futures drop Friday to log their lowest settlement since June and their largest weekly …

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017