Στο ταμπλό του ΧΑ στις 13:30 ακριβώς (01/12) | Mikrometoxos.gr

Στο ταμπλό του ΧΑ στις 13:30 ακριβώς (01/12)

01.12.2016 13:30

Η ΕΙΔΗΣΗ: Έτοιμο να “βάλει νερό στο κρασί του” για το ελληνικό χρέος, φαίνεται πως είναι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Ο Schaeuble αλλά και η Merkel επιθυμούν διακαώς την συμμετοχή του ΔΝΤ, προκειμένου να μην αθετήσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στους βουλευτές τους αλλά και για να μη έρθουν σε ανοιχτή σύγκρουση με άλλες χώρες της ευρωζώνης.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στη μέση το δημοψήφισμα στην γείτονα η αγορά θα συμπεριφερόταν αρκετά διαφορετικά, ενώ τώρα αρκετοί προτιμούν να αποχωρήσουν και να παραμείνουν απλοί παρατηρητές.

Ικανοποιητική πάντως η συναλλακτικότητα των 38,3 εκατ. ευρώ με τα πακέτα να βοηθούν κατά 4 εκατ. ευρώ (ΚΥΠΡ, ΑΛΦΑ, ΜΠΕΛΑ, ΕΤΕ, ΓΡΙΒ)

Ο ΓΔ υποχωρεί κατά 1,58% στις 618,8 μονάδες, με τον 25άρη στο -1,87% και τον ΔΤΡ στο -2,22% στις 809,32.. Οι 4 συστημικές έχουν απορροφήσει το 55% του τζίρου με 1η την μτχ της ΑΛΦΑ (9 εκατ.). Υψηλή εμπορευσιμότητα σε ΟΤΕ (6,8 εκατ), ΦΦΓΚΡΠ (πανωλεθρία σκέτη στο -6,5% κάτω και από τα 19,00 ευρώ,με 3,3 εκατ.)

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ εικόνα από τις ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΤΙΤΚ, ΟΤΕ και ΠΕΙΡ…

……………..

ΑΛΦΑ: Διατηρείται η σύσταση για αγορά (buy) της Alpha Bank από την Goldman Sachs, η οποία δεν διαπιστώνει κάποια δυσάρεστη έκπληξη στα αποτελέσματα του 9μήνου του 2016. Η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 2,20 ευρώ σε ορίζοντα 12μήνου.

ΕΧΑΕ: Στα 4,70 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της ΕΧΑΕ η Euroxx, από 5,00 ευρώ προηγουμένως, με την σύσταση να διατηρείται σε equalweight, ήτοι για αποδόσεις παρόμοιες με αυτές της αγοράς. Η Euroxx χαρακτηρίζει “ασθενή” τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους, τα οποία αν και βελτιώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς την ιδιαιτερότητα του καλοκαιριού του 2015 (κλειστή η αγορά του ΧΑ για 5 εβδομάδες).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διορθωτική κίνηση από τις 635 μονάδες πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο ΓΔ.
Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση το ανοδικό σενάριο ακόμα και αν ο ΓΔ κινηθεί και σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, αναφέρει στο εβδομαδιαίο σχόλιό της η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ. Η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 585 μονάδες αλλά ιδανικά ο ΓΔ δεν θα πρέπει να κινηθεί χαμηλότερα των 595 μονάδων. Ο βραχυχρόνιος στόχος των 650 μονάδων παραμένει σε ισχύ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η …ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ευημερεί και η… “ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ” λιμοκτονεί… Ανάλυση στη μεταμεσονύχτια αναφορά μας…

ΦΦΓΚΡΠ- ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ: Στα  18,8300 ευρώ και στο -7,11% υποχωρεί τώρα η μετοχή μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας αρκετά χαμηλότερης των εκτιμήσεων της αγοράς και ειδικότερο των αναλυτών που την καλύπτουν.
Συγκεκριμένα ανέμεναν περί τα 131 εκατ. ευρώ αντί των 112 εκατ. που ανακοινώθηκαν… Να σημειωθεί όμως ότι κέρδη… 112 εκατ. ευρώ κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι, ενώ την ίδια στιγμή η Jumbo με υποδεέστερα σημαντικά βασικότατα μεγέθη/δείκτες αποτιμάται 40% υψηλότερα…

ΚΟΥΕΣ: Στα 6,0000 η τιμή της μετοχής… που ουσιαστικά αποτελούν υψηλά 9ετίας αν προσθέσουμε τις επιστροφές κεφαλαίων που έχει πραγματοποιήσει και χωρίς να υπολογίζουμε τα μερίσματα που έχει διανείμει…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017