Στο προσχέδιο της προκήρυξης που έχει σταλεί στις ομάδες δεν υπάρχει καμία από τις προτάσεις της NOVA.

Αρκετά καθοριστική  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή (2 μ.μ.) συνεδρίαση των μελών της Super League, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν αφενός «θέματα συνεργασίας με τη Forthnet», αφετέρου το «θέμα μελέτης περί ανταγωνιστικότητας Πρωταθλήματος».

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, τα μέλη του Συνεταιρισμού θα κληθούν να αποφασίσουν ποια εταιρία θα αναλάβει την πρόταση για την μελέτη της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος που θα περιλαμβάνει ενδεχομένως και play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή όπως επίσης ζητάει το συνδρομητικό εκτός από την μείωση των ομάδων, ώστε να συζητηθεί σε διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει το επόμενο δεκαήμερο.

Άλλωστε είναι γνωστό πως η Super League έχει δεσμευτεί ότι θα στείλει την προκήρυξη του πρωταθλήματος στην ΕΠΟ μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ως εκ τούτου μέχρι τότε θα έχει αποφασιστεί και πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν, με δεδομένη την επιθυμία τη NOVA να μειωθούν σε 14 ή ακόμα και 12 οι ομάδες οι οποίες θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2017-2018.

Η NOVA δηλώνει αποφασισμένη ακόμη και να παρακρατήσει από το τηλεοπτικό συμβόλαιο το 1.2 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα για την αλλαγή του προγράμματος των play offs στο πρωτάθλημα που τελείωσε ή και να μειώσει το ποσό που έχει συμφωνηθεί (περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως) αν η αναδιάρθρωση δεν περάσει. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το προσχέδιο της προκήρυξης που έχει σταλεί στις ομάδες δεν υπάρχει καμία από τις προτάσεις της NOVA.

[ Online ]