Στο πλοίο παραμένει ο καπετάνιος του Norman Atlantic

Διαψεύδονται οι αρχικές πληροφορίες που είχε μεταδώσει το Mega Channel σύμφωνα με τις οποίες ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός είχαν εγκαταλείψει το Norman Atlantic με τα ελικόπτερα διάσωσης και βρλισκονταν σε νοσοκοκείο της Ιταλίας.

 

Ο 62χρονος καπετάνιος, Αρτζίλιο Τζακομάτζι, παραμένει στο πλοίο, παρότι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον πλοίαρχο να έχει εγκαταλείψει το πλοίο και να έχει μεταφερθεί τραυματίας σε νοσοκομείο του Μπρίντιζι, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

 

Η σύγχυση προκλήθηκε έπειτα από δημοσίευμα ιταλικής ιστοσελίδας που αναφέρθηκε εσφαλμένα στο πρόσωπο του πλοιάρχου, συγχέοντας τον Τζακομάτζι με τον επικεφαλής της επιχείρησης Ρικάρντο Ριτζότο.

 

Παρ’όλα αυτά, ο Ριτζότο πέραν του ότι δεν είναι ο πλοίαρχος του Norman Atlantic, δεν έχει τραυματιστεί και επιβεβαιώνει πως η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχίσει μέχρι όλοι οι επιβαίνοντες διασωθούν.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις της κόρης του Τζακομάτζι, ο πατέρας της δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πλοίο.

 

Η Τζούλια Τζακομάτζι δήλωσε: «Δε βλέπουμε την ώρα να τον αγκαλιάσουμε και πάλι. Είναι δύσκολες στιγμές για την οικογένειά μας, αλλά είμαι σίγουρη ότι ο πατέρας μου κάνει τα πάντα για να διασωθούν οι επιβαίνοντες και το πλήρωμα».

 

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του πατέρα της και εξέφρασε την ελπίδα ότι η περιπέτεια θα λήξει σύντομα.