Στο κλείσιμο της Ολομέλειας και τη λειτουργία θερινών τμημάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Στο κλείσιμο της Ολομέλειας και τη λειτουργία θερινών τμημάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών τον Σεπτέμβριο και η κατάθεση πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=730283

Στη λειτουργία θερινών τμημάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες. Η ενέργεια αυτή, όπως εκτιμάται, διευκολύνει τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου αφού αποφεύγονται οι εκλογές τον Σεπτέμβριο και η αναστάτωση που προκαλούν, αλλά και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.

Παράλληλα με την θέσπιση των τμημάτων αυτών η κυβέρνηση μπορεί να περάσει κρίσιμα και δύσκολα προαπαιτούμενα νομοσχέδια στις αρχές Σεπτέμβρη, όπως αυτό της φορολόγησης των αγροτών.

Επίσης, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου  να μπλοκάρει τις διαδικασίες καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων.

Τέλος, παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου, που δεν θέλει την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ήδη συντάξει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φέρεται να έχει ήδη υπογράψει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη και θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες το καθένα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν να μην κλείσει η Βουλή και να κατατεθεί πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης.