Στο Πι και Φι από το ταμπλό του Χ.Α.

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Είναι υποχρεωμένος προκειμένου να (ΔΙΑ)σωθεί εκ του ασφαλούς, να προχωρήσει προσεχώς στην δημιουργία ενός και μοναδικού ομίλου έχοντας απορροφήσει την CENERGY η οποία προηγουμένως θα έχει απορροφήσει την πέτρα ή μάλλον τον ογκόλιθο δανεισμού της ΧΑΛΚΟΡ που έχει απογειωθεί στο… υπερπέραν. ‘Αλλωστε η ΧΑΛΚΟΡ συμμετέχει κατά 25% στην CENER όπου η ΒΙΟΧΑΛΚΟ κατέχει το 82% περίπου…

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Παιχνίδι δυνατό, για γερά νεύρα που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και μπορεί να τονώσει μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χρηματιστηρίου, έστω εμμέσως…

ΔΕΗ: Κατοχύρωση του 296 μας δίνει αγοραστικό ημερήσιο με πιθανή κίνηση στο 321. Μεσοπρόθεσμα το 337 είναι το σημαντικό μας επίπεδο.. Κοντινή στήριξη το 283 και κύρια το 275. Ταλάντωση ιδανική για κίνηση.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Εξαιρετικό γράφημα εδώ και μεγάλο διάστημα. Το 238 είναι κοντινή αντίσταση και το 220 στήριξη.  Stop το 205. Κατοχύρωση του 240 μπορεί να δώσει συνέχιση προς το 275 επίπεδο.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Για “μετόχους” και αμυντικούς επενδυτές. Αγοραστικό σήμα με την υπέρβαση των 4,07 ευρώ, ενώ τα 4,32 ευρώ αποτελούν το μεγάλο επίπεδο που χρειάζεται κατοχύρωση για να αλλάξει η τάση. Τα 3,70 ευρώ,, στην παρούσα, η πρώτη σημαντική στήριξη.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ περνούν οι νέοι κανόνες «Βασιλεία ΙΙΙ» για το τραπεζικό σύστημα μετά από σκληρό μπρα-ντε-φερ ΗΠΑ-Ευρώπης, καθώς η προγραμματισμένη συνεδρίαση έγκρισης για τις 8 Ιανουαρίου αναβάλλεται «μέχρι η Επιτροπή να ολοκληρώσει τις αλλαγές».

  • Η Γερμανία πίεζε με κάθε τρόπο για την αναβολή της υιοθέτησης των νέων μοντέλων διαχείρισης ρίσκου και τραπεζικών πρακτικών και κυρίως για την αναβολή των ρυθμίσεων εκείνων που θα οδηγούσαν σε εκτόξευση των κεφαλαιακών αναγκών.
  • Η Γερμανία χρησιμοποιώντας ως προμετωπίδα την Κομισιόν ισχυρίζεται ότι οι νέες απαιτήσεις θα οδηγήσουν σε ανάσχεση του δανεισμού στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ και θα πλήξουν την ήδη εύθραυστη ανάπτυξη, ενώ θα οδηγήσουν σε υπερσυγκέντρωση κεφαλαίου στις τράπεζες.
  • Ωστόσο το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γερμανία ακούει στο όνομα Deutsche Bank, η οποία επηρεάζεται κυρίως από την υποχρεωτική αλλαγή μοντέλου αποτίμησης και διαχείρισης ρίσκου, από την οποία αναμένεται να προκύψει τεράστιο κεφαλαιακό έλλειμμα το οποίο η τράπεζα δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί σε αυτή τη φάση.

ΧΑΡΑΚΙΕΣ από ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ: Η επιβεβαιωμένη υπέρβαση της ζώνης 656 – 659 (με φίλτρο τριών συνεδριάσεων) θα απαιτήσει σαφώς μεγαλύτερο τζίρο, ενώ η μέχρι πρότινος αντίσταση των 642 μονάδων έχει μετατραπεί σε πρώτη στήριξη, πάντα σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα.

  • Η μέγιστη επιτρεπτή διόρθωση προκειμένου να μην κινδυνεύσει το ανοδικό momentum είναι μέχρι την ζώνη που οριοθετείται από τους εκθετικούς ΚΜΟ των 10 και 30 ημερών, που σήμερα διέρχονται από τις 632 και 626 μονάδες αντίστοιχα.

ΧΑΡΑΚΙΕΣ από ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ(1): Στην περίπτωση του Ftse25, η μέγιστη επιτρεπτή διόρθωση προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο βραχυπρόθεσμος ανοδικός βηματισμός είναι μέχρι την ζώνη που οριοθετείται από τους εκθετικούς ΚΜΟ των 10 και 30 ημερών που διέρχονται από τις 1705 και 1687 μονάδες, αντίστοιχα.

  • Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες δείκτες, ο Τραπεζικός υπολείπεται σημαντικά από την τοπική κορυφή της 8/12/16 (896 μονάδες) Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στο ανοδικό “gap” των 838 μονάδων.
  • Η μέγιστη επιτρεπτή διόρθωση για να μην χαλάσει η βραχυπρόθεσμα θετική εικόνα, είναι μέχρι την ζώνη των 815 – 800 μονάδων.

ΤΑΜΠΛΟ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η Ιντρακόμ (+6%), πέμπτη συνεχόμενη ανοδική το Υγεία (+1,33%), έξι ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες επτά, “μετράει” ο Άβακας (+9,54%), ενώ “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων συμπλήρωσε η Cenergy (+6,41%) με συνεχώς αυξανόμενους όγκους

 

* ,