Στο ΠΙ και ΦΙ πολλά και διάφορα από και για τον κόσμο των αγορών… | Mikrometoxos.gr

Στο ΠΙ και ΦΙ πολλά και διάφορα από και για τον κόσμο των αγορών…

01.08.2016 14:44

EIKONA AΓΟΡΑΣ: Ξεκίνησε με όρεξη με τον ΓΔ να ενισχύεται μέχρι τις 576,3 μονάδες (+0,87%) αλλά πλέον κινείται σε κόκκινες περιοχές στο -0,6% και στις 568 μονάδες… Ο τζίρος στο ταμπλό στα 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων σε θετικές περιοχές έγιναν τα 10,4 εκατ. ευρώ. Σχεδόν μοιρασμένος δηλ. Οι τράπεζες απ0μυζούν και πάλι το 60% και με το χάλι αυτό δεν πρόκειται να σηκώσει ποτέ κεφάλι το ΧΑ… Ανοδικά κινούνται 28 και πτωτικά 36 μετοχές… Σταθερές 17…

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Σύσταση αγορά και τιμή – στόχο 6,30 δίνει για την μετοχή της Μυτιληναίος, η ΑXIA SEC σε ανάλυση της, εν αναμονή των αποτελεσμάτων εξαμήνου στις 4 Αυγούστου.

Οι αναλυτές της εκτιμούν ότι τα έσοδα του ομίλου θα ανέλθουν στα 588,3 εκατ. ευρώ, λόγω των χαμηλών τιμών αλουμινίου και της μειωμένης συμμετοχής έργων της ΜΕΤΚΑ.

Όμως, την ίδια περίοδο αναμένουν μια σημαντική άνοδο στον τομέα της ενέργειας εξαιτίας της λιανικής ρεύματος. Τα Ebidta της Μυτιληναίος τα περιμένουν σε 91,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 11 εκατ. ευρώ από 32,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Για την Μέτκα η Axia δίνει σύσταση αγοράς και τιμή- στόχο τα 9,30 ευρώ. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναμένονται στα 20,8 εκατ. ευρώ από 29,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ALPHA FINANCE on TITAN: On our estimates shares trade at an EV/EBITDA multiple of 7.2x FY17e, c10% below 10y average. We rate the shares Outperform, TP €24.3000, 20% upside potential.   

ALPHA FINANCE on TITAN(Ι): Still on the positive side, despite the high CAPEX needs (€35m in Q2), the group generated a positive operating CF of €43 million in 2Q16a. As a result Net debt decreased to €578m vs. €605m on 31/03/16 helped also by the devaluation of the EGP vs. the €uro (€16m favorable FX impact).

TITAN completed the refinancing of its €200 million bond expiring in January 2017 (coupon yield at 3.5% vs. previous of 8.75%), while Net Debt is down to 2.45x Ebitda, well below Banks’ covenant of 3.5x.

FTSE:Άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης των 1553 σήμερα το πρωί. Εδώ και τρεις εβδομάδες ο FTSE έχει κάνει μια συσσώρευση μεταξύ των 1553 και 1487 μονάδων. Μετά από τέτοια συσσώρευση ακολουθεί πάντα κίνηση με μεγάλες αποδόσεις!!!

____

Silicon Valley: Σημαίνει “Κοιλάδα του πυριτίου” και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, στη Βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο όρος αρχικά αναφερόταν στον μεγάλο αριθμό των καινοτόμων εταιρειών σχεδίασης μικροκυκλωμάτων (με βάση το πυρίτιο) και στους κατασκευαστές που υπήρχαν στην περιοχή, αλλά τελικά κατέληξε να αναφέρεται σε όλες τις υψηλής τεχνολογίας επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί.

Σήμερα, γενικά χρησιμοποιείται ως μετωνύμιο για τον τομέα υψηλής τεχνολογίας, με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών και αποτελούν οδηγούς των εξελίξεων σε αυτούς τους τομείς, απασχολώντας ειδικευμένο εργατικό δυναμικό από όλο τον κόσμο.

Eνδεικτικά, λίγες μόνο από τις εταιρείες που έχουν την έδρα τους στη Silicon Valley είναι οι: Google, Yahoo, Netflix, Ebay, Facebook, Apple, Lockheed Martin.

____

Pokemon Go: Τα Pokemon είναι φανταστικά ζωάκια ιαπωνικής έμπνευσης με υπερδυνάμεις, που έκαναν την εμφάνισή τους τη δεκαετία τoυ ’90 μέσω ενός κινούμενου σχεδίου. Διασημότερο στην Ελλάδα και τον κόσμο είναι ο Pikachu.

Toν Ιούλιο του 2016 λανσαρίστηκε και το παιχνίδι Pokemon Go, που παίζεται κατεβάζοντας τη σχετική εφαρμογή στο κινητό.

Πρόκειται για παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, που κάνει χρήση του συστήματος πλοήγησης (GPS) και της κάμερας του κινητού, με τα Pokemon να εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού σε πραγματικό χώρο και ο παίκτης στον ρόλο του εκπαιδευτή καλείται να πιάσει όσα περισσότερα γίνεται.

____

O εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα υποχώρησε κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων τον Ιούλιο. Κλείνοντας στις 48.7 μονάδες, η πρόσφατη τιμή υπέδειξε ότι ο μεταποιητικός τομέας στην Ελλάδα επανήλθε σε πλαίσια συρρίκνωσης μετά τη μέτρια ανάπτυξη που κατέγραψε τον Ιούνιο (κλείνοντας στις 50.4 μονάδες). Επιπλέον, η επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών καταγράφηκε για πέμπτη φορά μέσα στο 2016 μέχρι σήμερα.

____

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017