Στο Μπάρι κατευθύνεται το Spirit of Piraeus με τους 49 διασωθέντες ναυαγούς | Mikrometoxos.gr

Στο Μπάρι κατευθύνεται το Spirit of Piraeus με τους 49 διασωθέντες ναυαγούς

29.12.2014 03:41

Δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι του Μπρίντιζι λόγω καιρού και απουσίας ρυμουλκών που όλα επιχειρούν στο Norman Atlantic – Έχει περισυλλέξει 49 ναυαγούς εκ των οποίων οι 25 Έλληνες
Τελειωμό δεν έχει η Οδύσσεια των επιβατών του πλοίου Νorman Atlantic, που βρίσκεται μεσοπέλαγα στην Αδριατική ακυβέρνητο και με σχεδόν 300 επιβάτες και πλήρωμα εγκλωβισμένους πάνω του.

 

Το ελληνόκτητο φορτηγό Spirit of Piraeus που ήταν από τα πρώτα πλοία που έφτασαν κοντά στο πληγωμένο Norman Atlantic, κατάφερε να περισυλλέξει συνολικά 49 ναυαγούς, εκ των οποίων οι 25 Έλληνες και νωρίτερα το βράδυ αποδεσμεύτηκε και έπλευσε προς το Μπρίντιζι για να αποβιβάσει τους ναυαγούς.

 

Μάλιστα ήδη στην Ιταλία, στο Λέτσε, κοντά στο Μπρίντιζι, έφτασε ένα C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να παραλάβει τους Έλληνες ναυαγούς. Πλην όμως στο Μπρίντιζι ο καιρός παραμένει άγριος, οι άνεμοι δυσχέραναν την προσπάθεια του μεγάλου πλοίου να μπει στο λιμάνι και μάλιστα με ελάχιστη βοήθεια από το μοναδικό ρυμουλκό του λιμανιού – καθώς τα άλλα έχουν σπεύσει κοντά στο Norman Atlantic – και τελικώς αποφασίσθηκε το Spirit of Piraeus να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Μπάρι για να επιχειρήσει να βρει εκεί καταφύγιο.

 

Η ελληνική πρεσβεία είχε μεριμνήσει ώστε να κλειστούν ξενοδοχεία για τους Έλληνες ναυαγούς προκειμένου να διανυκτευρεύσουν στο Μπρίντιζι, πλην όμως τώρα όλα τα σχέδια αλλάζουν και το σημείο του ενδιαφέροντος μεταφέρεται στο Μπάρι.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017