Στους 125 οι νεκροί και 130 τραυματίες από την επίθεση των τζιχαντιστών στη Βαγδάτη | Mikrometoxos.gr

Στους 125 οι νεκροί και 130 τραυματίες από την επίθεση των τζιχαντιστών στη Βαγδάτη

03.07.2016 20:25

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό που έχει ανακοινωθεί φέτος για μία μόνο επίθεση στην ιρακινή πρωτεύουσα. Τουλάχιστον 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το BBC και περισσότεροι από 130 τραυματίσθηκαν πριν από τα χαράματα της ίδιας ημέρας, από επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η επίθεση σημειώθηκε σ’ έναν εξαιρετικά πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Καράντα, όπου πολλοί κάτοικοι πηγαίνουν για να κάνουν τα ψώνια τους πριν από τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε από το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των τζιχαντιστικών ιστότοπων, η ριζοσπαστική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε πως ένας μαχητής της ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε συγκεντρωμένους σιίτες, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία στο Ιράκ και θεωρούνται αιρετικοί από το Ισλαμικο Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ
Φωτογραφία: Αρχείο

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017