Στον ελεύθερο χρόνο του, καταθέτει στεφάνια - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στον ελεύθερο χρόνο του, καταθέτει στεφάνια

23.04.2015 15:35

Στον ελεύθερο χρόνο του, καταθέτει στεφάνια

ΟΤΑΝ ήμουνα πιτσιρικάς, μου άρεσε να ακούω τον παππού μου να μου λέει ιστορίες. Τον παππού από τη μάνα μου, τον Αντώνη Στεμνή. Ούτε τηλεόραση υπήρχε τότε ούτε λεφτά για «κλασικά εικονογραφημένα» και «μικρό ήρωα».

 

Ο παππούς, λοιπόν, μου λεγε για την πρώτη του δουλειά. Οταν το 1896 πούλαγε το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι πιο ωραίες ιστορίες όμως, είχανε να κάνουνε με τον στρατό. Ο παππούς είχε να το λέει: «Εννιά χρόνια φαντάρος έκανα». Και δεν έφτανε η εκστρατεία στη Μικρά Ασία, Αφιόν Καραχισάρ κλ.π. Ο παππούς ήταν και στο τάγμα που είχε στείλει η ελληνική κυβέρνηση στη Ρωσία. Για την καταστολή της επανάστασης των Μπολσεβίκων, μαζί με τα στρατεύματα του Τσάρου.

 

Για ποιο λόγο τα θυμήθηκα όλα αυτά; Αφορμή ο μέγας πατριώτης και εθνικόφρων της αριστερής κυβέρνησης, Πάνος Καμμένος. Στον ελεύθερο χρόνο του, όταν δεν υπογράφει συμβάσεις πεντακοσίων εκατομμυρίων, για αεροπλάνα δηλαδή, καταθέτει στεφάνια. Αφού εξάντλησε το Αιγαίο Πέλαγος, για Ιμια κλπ., έφτασε μέχρι την Αίγυπτο και το Ελ Αλαμέιν.

 

Οπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν πολεμήσει Ελληνες. Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες, το πρόγραμμα του Καμμένου στην κατάθεση στεφάνων έχει ως εξής: Επόμενος σταθμός η Κύπρος. Στη συνέχεια πάει στη Ρωσία για τους συμπολεμιστές του παππού, που λέγαμε. Ακολούθως έχει σειρά η Κορέα και μετά θ’ αρχίσει το μεγάλο έπος προς τιμήν του Μέγα Αλέξανδρου. Θα καταθέτει στεφάνια σε όλη την Ασία, μέχρι να φτάσει στις Ινδίες και στη συνέχεια θα κάνει στροφή για την Αλεξάνδρεια.

 

Ερώτηση: Το νομοσχέδιο Κοντονή πάει με τη διαδικασία του επείγοντος επειδή φοβούνται επεισόδια το καλοκαίρι στο μπιτς σόκερ;

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017