Στον “αέρα” και πάλι το deal Δέλτα-Μεβγάλ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στον “αέρα” και πάλι το deal Δέλτα-Μεβγάλ

13.01.2015 22:49

Προσφυγή για αθέτηση των όρων της συμφωνίας σχεδιάζει η Δέλτα

 

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Η ρήση αυτή ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του «αρραβώνα» Δέλτα και Μεβγάλ, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε μια διετία κινδυνεύει να τιναχθεί στον… αέρα.

 

Και αυτό γιατί η διοίκηση της βορειοελλαδιτικης γαλακτοβιομηχανίας Μεβγάλ δεν μεταβίβασε ως όφειλε και με βάση το προσύμφωνο που έχει υπογράψει με τη Δέλτα τις μετοχές της στην τελευταία μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες. Πλέον, οι διαφορές μεταξύ των δύο εταιρειών θα λυθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί η σχετική προσφυγή από τη Δέλτα (θυγατρική της Vivartia) κατά της Μεβγάλ για αθέτηση των όρων της συμφωνίας που είχαν υπογράψει και προέβλεπε τη μεταβίβαση των μετοχών στη Δέλτα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έδινε το «πράσινο φως» στην εξαγορά. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση, έστω και με αστερίσκους, ανακοινώθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2014.

 

Στις 22 Οκτωβρίου ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, Ιωάννης Αρτινός είχε ερωτηθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας δεν είχε κρύψει ότι το κλίμα μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν «ψυχροπολεμικό», αποκαλύπτοντας ότι δεν υπήρχε καν επικοινωνία.

 

Από την άλλη πλευρά πάντως, δηλαδή από τη Μεβγάλ, υποστηρίζεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το αμερικανοβρετανικό fund Bain Capital, κάτι που από την πλευρά της Δέλτα αμφισβητείται.

Υπενθυμίζεται ότι το προσύμφωνο εξαγοράς που είχε υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές τον περασμένο Απρίλιο προέβλεπε την εξαγορά από τη Vivartia του 43% που κατέχουν στη Μεβγάλ οι οικογένειες Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου. Το τίμημα που είχε συμφωνηθεί ήταν 4,5 εκατομμύρια ευρώ και επρόκειτο να καταβληθεί μετά την εξόφληση υποχρεώσεως της Μεβγάλ προς τη Δέλτα ύψους 3,8 εκατ. ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που θα χορηγείτο από τις δανείστριες τράπεζες προς τη Μεβγάλ στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017