Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία για τις τέσσερις άδειες-Αναλυτικά η διαδικασία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία για τις τέσσερις άδειες-Αναλυτικά η διαδικασία

18.08.2016 17:24

Η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, απέστειλε σήμερα στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα.

Με την ευκαιρία αυτή ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συμμετέχει σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε δε ότι ανεβάζει στην Διαύγεια όλες τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνει.

Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά στη χορήγηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών ύστερα από 27 χρόνια ανομίας και παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια.

Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι υπερασπίζονται ακόμη την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν».

Εσώκλειστοι υποψήφιοι – Επιτροπή μέχρι να αναδειχθούν οι τέσσερις αδειούχοι

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η διαδικασία της δημοπρασίας (που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας μετά από 27 χρόνια λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης) θα έχει ως εξής:

* Οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στις 30 Αυγούστου στον χώρο της Γενικής Γραμματείας. Αφού παραδώσουν κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας) θα «κλειστούν» σε ένα γραφείο. Τα εννέα γραφεία (σ.σ. όσοι και οι υποψήφιοι) θα συνδέονται με κλειστό κύκλωμα με το δέκατο γραφείο, στο οποίο θα βρίσκεται η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού.

* Η επιτροπή θα ανακοινώσει στους υποψήφιους την τιμή εκκίνησης για την πρώτη άδεια και εκείνοι θα καταθέτουν την προσφορά τους. Με την λήξη αυτής της πρώτης φάσης οι υποψήφιοι θα κληθούν να αποδεχτούν την τιμή στην οποία θα έχει καταλήξει η διαδικασία ώστε να περάσουν στην επόμενη ή να αποσυρθούν. Στις δυνατότητές τους θα είναι να απορρίψουν την τιμή αλλά να παραμείνουν στη δημοπρασία (για τις επόμενες άδειες).

* Θα ακολουθήσουν οι επόμενοι «γύροι», με την Επιτροπή να ενημερώνει κάθε φορά τους υποψήφιους για την ελάχιστη τιμή της επόμενης, μέχρι να απομείνουν τρεις οι συμμετέχοντες.

* Στη συνέχεια, οι τρεις υποψήφιοι θα υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές. Η επιτροπή θα ανοίξει τους φακέλους, θα καταρτίσει τη λίστα (με φθίνουσα σειρά, δηλαδή από την υψηλότερη προσφορά προς την χαμηλότερη) και θα ενημερώσει τον κάθε υποψήφιο μόνο για τη δική του σειρά κατάταξης. Δηλαδή θα ξέρει κάποιος π.χ. ότι είναι δεύτερος χωρίς να ξέρει ποιος είναι πρώτος και ποιος τρίτος.

* Στη συνέχεια θα υπάρξει άλλος ένας γύρος κλειστών προσφορών, όπου ο κάθε υποψήφιος, γνωρίζοντας τη θέση κατάταξης που έχει, θα επιχειρήσει να «χτυπήσει» με μεγαλύτερη προσφορά ή να διατηρήσει αυτή που έκανε αρχικά.

* Η Επιτροπή θα ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους και θα ανακοινώσει την τελική λίστα και τον «νικητή».

Η παραπάνω διαδικασία θα επαναληφθεί άλλες τρεις φορές (αφού είναι εννέα οι υποψήφιοι) και, συνολικά, αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες.

Η κάθε φάση έχει προβλεφθεί να διαρκέσει δέκα λεπτά..

Οι υποψήφιοι

Οι εννέα υποψήφιοι, όπως ανακοινώθηκαν την προηγούμενοι εβδομάδα από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, είναι οι κάτωθι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

9. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017