Στη φυλακή ποδοσφαιριστής που σκότωσε διαιτητή!

 Επιμέλεια: Δήμητρα Σώκου

Μια μπουνιά του, όταν του δόθηκε πέναλτι και αποβολή, ήταν αρκετή για να σκοτώσει(!) τον διαιτητή και να στείλει τον ίδιο στη φυλακή!

Ο 36χρονος Μπάσελ Σάαντ, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Μίσιγκαν, γρονθοκόπησε τον Τζον Μπιένεβιτς όταν εκείνος καταλόγισε πέναλτι και του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο 44χρονος ρέφερι δεν πρόλαβε να βγάλει από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα, όταν είδε μαινόμενο τον Σάαντ να του επιτίθεται. Ο Μπιένεβιτς έπεσε αναίσθητος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου δύο ημέρες μετά «έσβησε».

Στη δίκη που έγινε προχθές, ο 36χρονος ποδοσφαιριστής παραδέχθηκε την ενοχή του και σιωπηλός δέχθηκε την ποινή φυλάκισης για 15 χρόνια (σ.σ. μπορεί να βγει υπό προϋποθέσεις στα 8 χρόνια). Συγκλονιστική η στιγμή που η σύζυγος του Μπιένεβιτς έδειξε στον Σάαντ μια κόκκινη κάρτα!

    • Στη φυλακή ποδοσφαιριστής που σκότωσε διαιτητή!
    • Στη φυλακή ποδοσφαιριστής που σκότωσε διαιτητή!
 «Λυπάμαι» είπε μετανοιωμένος και σοκαρισμένος ο 36χρονος στη σύζυγο, τη μητέρα και τις τρεις αδερφές του αδικοχαμένου διαιτητή, ο οποίος άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδιά. «Τουλάχιστον έφυγε κάνοντας εκείνο που αγαπούσε πολύ», σχολίασε με δάκρυα στα μάτια η γυναίκα του και πρόσθεσε: «Ελπίζω ο Σάαντ να μην ξαναδεί το φως του ήλιου»!

Ο Μπάσελ Σάαντ, πατέρας τριών παιδιών, είναι από το Λίβανο και μένει τα τελευταία 15 χρόνια στις ΗΠΑ όπου εργάζεται ως μηχανικός αυτοκινήτων. Πλέον, μετά την αποφυλάκισή του κινδυνεύει και με απέλαση.