Στην ουρά οι συνταξιούχοι για τα 120 ευρώ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στην ουρά οι συνταξιούχοι για τα 120 ευρώ

01.07.2015 11:22

Προβλήματα, αγανάκτηση και άγνοια από τους ηλικιωμένους για την εξυπηρέτησή τους με αλφαβητική σειρά. Τι γίνεται με όσους έχουν κάρτα αλλά όχι pin. Τι λέει ο Ρωμανιάς.

Από τα ξημερώματα έπιασαν θέση έξω από τις τράπεζες οι συνταξιούχοι, προκειμένου να λάβουν από τα γκισέ των τραπεζών τα 120 ευρώ που είναι το όριο ανάληψης για όσους δεν έχουν χρεωστική κάρτα.

Έκπληκτοι μάλιστα εκατοντάδες συνταξιούχοι ενημερώθηκαν μετά από πολλές ώρες αναμονή, ότι με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα από τις τράπεζες (εκτός της Πειραιώς) θα εξυπηρετηθούν με αλφαβητική σειρά.

Σήμερα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω.

Έτσι, αρκετοί ήταν οι ηλικιωμένοι που αναγκάστηκαν να αναβάλλουν την επίσκεψή τους στην τράπεζα και να αποχωρήσουν, παρά την αναμονή τους μέχρι να ανοίξουν τα γκισέ. Το πρωί μάλιστα ένας συνταξιούχος στη Θεσσαλονίκη λιποθύμησε μετά από αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Αίσθηση προκαλεί και το πρόβλημα με τους συνταξιούχους που έχουν κάνει αίτηση για να αποκτήσουν χρεωστική κάρτα, αλλά δεν έχουν λάβει το pin τους. Οι ίδιοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε στα γκισέ των τραπεζών, ούτε όμως και από τα ΑΤΜ.

 

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017