Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έστειλε ο Κοντονής την υπόθεση Novartis | Mikrometoxos.gr

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έστειλε ο Κοντονής την υπόθεση Novartis

14.12.2016 11:59

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου διαβίβασε την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αντίγραφα δημοσιευμάτων του Τύπου που αφορούν καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

O υπουργός ζητά να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και αν προκύψουν ευθύνες, να αποδοθούν.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται να διερευνήσει τις καταγγελίες.

Το σκάνδαλο

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν σκάνδαλο με τη Novartis στην Ελλάδα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη και οι οποίες βασίζονται σε καταθέσεις Ελλήνων μαρτύρων, αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.

Φαίνεται όμως οτι ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν «λαδωθεί» και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, χωρίς να αποκλέιεται το ενδεχόμενο κάποια ποσά να κατέληξαν και σε κομματικά γραφεία.

Οι πληροφοριοδότες είναι Ελληνες πολίτες που εργάζονταν στη Novartis από το 2008, ως επικεφαλής επικοινωνίας και εταιρικής ευθύνης ο ένας και ως υπεύθυνος πωλήσεων ο δεύτερος

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017