Στην αρχή είχαμε την παραδοχή του λάθους – Μετά, είχαμε και ολόκληρο σημείωμα του ΔΝΤ κοκ- Και τώρα; Τώρα αυτό…

Στην αρχή είχαμε την παραδοχή του λάθους από τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, με τους πολλαπλασιαστές. Θυμάστε τους πολλαπλασιαστές;
Μετά, είχαμε και ολόκληρο σημείωμα του ΔΝΤ (αλλά ήταν υποτίθεται ανεπίσημο). Ολόκληρη έρευνα είχαν κάνει νωρίτερα (και αυτή “ανεπίσημη”), με τα λάθη στην Αργεντινή που παραδέχθηκαν και πως οι χώρες που δεν πληρώνουν τα χρέη τους έχουν σύντομα ανάπτυξη.
Μετά ο Βραζιλιάνος Μπατίστα του ΔΝΤ μίλησε στην έρευνα του γερμανικού καναλιού ARD (έχω ήδη ανεβάσει το βίντεο) και σε έρευνα του δικού μας καναλιού στον Alpha και είπε, ότι ήξεραν πως το πρόγραμμα ήταν λάθος και θα αποτύχει.
Στο ARD αποκάλυψε ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ εν μια νυκτί τον κανονισμό του ΔΝΤ για να μας δανείσουν, με πανάκριβο επιτόκιο, παρά τα όσα ανακριβή δήλωνε ο ΓΑΠ στο ταξίδι του το 2010 σε φίλους μου Έλληνες δημοσιογράφους για επιτόκιο 0,5%!!!
Ο Μπατίστα επίσης, αποκάλυψε στο ARD και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ τότε επιβεβαίωσε, την αλλαγή κανονισμού του ΔΝΤ για να δοθεί ο δανεισμός στην Ελλάδα ώστε να μην καταρρεύσουν οι γαλλικές τράπεζες που κατείχαν το 25% όλου του ελληνικου χρέους. Υπόψη πως στους 12 διευθυντές στην ιστορία του ΔΝΤ, οι 5 ήταν Γάλλοι (τραπεζική αποικιοκρατία= το άλλο όνομα του γαλλικής τραπεζικής σχολής).
Και τώρα; Τώρα αυτό. Τουλάχιστον 5 ισχυρές πολιτικά ή οικονομικά χώρες, είχαν ζητήσει από πριν κούρεμα του ελληνικού χρέους και ο Γάλλος Τρισέ, τότε επικεφαλής της ΕΚΤ, το αρνήθηκε. Και η Λαγκάρντ αρνήθηκε ότι υπήρχαν αυτά…
Το άλλο ερώτημα; Γιατί ζορίζουν τώρα τη Λαγκάρντ με όλα αυτά οι Γερμανοί; Γιατί αποφάσισε να αλλάξει γραμμή πιεζόμενη από την ανερχόμενη τάση των αναπτυσσόμενων BRICS στο ΔΝΤ;
http://jubileedebt.org.uk/…/leaked-imf-documents-show-globa…
Argentina, Brazil, India, Russia and Switzerland all argued that some Greek debt owed to private banks should be cancelled before any bailout .
JUBILEEDEBT.ORG.UK