Στημένοι κυβερνητικοί… λεονταρισμοί προς τον Ξηρό εν όψει της “φωτογραφικής” αποφυλάκισής του - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στημένοι κυβερνητικοί… λεονταρισμοί προς τον Ξηρό εν όψει της “φωτογραφικής” αποφυλάκισής του

26.04.2015 13:47
 

Δεν θ’ αποφυλακίζεται όποιος κρατούμενος δεν δεχθεί να φορέσει «βραχιολάκι», επεσήμανε το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Αν κάποιος χρήστης δεν δεχθεί το βραχιολάκι δεν θα προχωρεί ο κατ οίκον περιορισμός του» τόνισε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας ότι η έναρξη διαδικασίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης η διάταξη για το βραχιολάκι δεν αφορά μέχρι στιγμής ισοβίτες, καθώς όπως είπε χρειάζεται έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, προσθέτοντας ότι η διάταξη δυνητικά καλύπτει περισσότερους από 10 ισοβίτες σε όλη τη χώρα.

Κληθείς να τοποθετηθεί μιλώντας στο MEGA για το αν η διάταξη αυτή είναι φωτογραφική για τον Σάββα Ξηρό ο υπουργός Δικαιοσύνης – χωρίς να τον κατονομάσει – σημείωσε ότι «τόσο βαριές προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα πρέπει να μας κινητοποιούν ανεξαρτήτως αν είναι 1-2 περιπτώσεις». Όπως παραδέχθηκε «είναι αλήθεια ότι ορισμένες διεκδικήσεις συσχετίζονται με κοινωνικές διεκδικήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται».

paraskeuopoulos

Όταν ρωτήθηκε γιατί να δοθεί προτεραιότητα στην αποφυλάκιση Ξηρού αντί για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης ο Νίκος Παρασκευόπολος είπε ότι «ο νόμος για την απελευθέρωση κρατουμένων ήταν μια νομοθετική προτεραιότητα ενώ η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης θέλει στελέχωση, χρήματα και να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε, και δεν απαιτούσε νομοθετική πρωτοβουλία».

Επέμεινε, δε, στη δήλωσή του ότι θα κάνει διάλογο ακόμα και με τρομοκράτες λέγοντας ότι «θα κάνω διάλογο με οποιονδήποτε για να γλιτώσω τη βία και να υπάρξει νομιμότητα».

Μιλώντας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε ότι εξετάζονται λύσεις για να μην συνεχιστεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μιλώντας, επίσης, για άλλο χώρο που δεν θα είναι αυτή του χώρου τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017