Στα 80 εκατ ευρώ αναμένονται τα κέρδη της Eurobank από το εξωτερικό το 2015 – Μεγάλη η βελτίωση εκτός Ελλάδος - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στα 80 εκατ ευρώ αναμένονται τα κέρδη της Eurobank από το εξωτερικό το 2015 – Μεγάλη η βελτίωση εκτός Ελλάδος

18.08.2015 09:57
Οι δραστηριότητες του εξωτερικού αποτελούν ένα από τα υγιή τμήματα της Eurobank που θα προσμετρήσουν θετικά.
Στα 80 εκατ ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν τα κέρδη της Eurobank από τις δραστηριότητες του εξωτερικού. Ήδη στο α΄ τρίμηνο του 2015 διαμορφώθηκαν στα 15 εκατ.
Ωστόσο οι πρόσφατες κινήσεις εξαγοράς στην Βουλγαρία των δραστηριοτήτων της Alpha bank, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις σε Κύπρο και Ρουμανία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σημαντική βελτίωση κερδοφορίας. Βέβαια καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η εξαγορά και η αποτίμηση της εξαγοραζόμενης Alpha bank στην Βουλγαρία.
Σχετική εικόνα
Η Eurobank επανακάμπτει στηριζόμενη στις καλές αποδόσεις από το εξωτερικό.
Στο εσωτερικό λόγω των stress tests και της αύξησης των NPLs η εικόνα θα είναι προφανώς αρνητική και θα χρειαστεί η τράπεζα σημαντικά νέα κεφάλαια.
Ωστόσο οι δραστηριότητες του εξωτερικού αποτελούν ένα από τα υγιή τμήματα της Eurobank που θα προσμετρήσουν θετικά.
Σχετική εικόνα
Τα 80 εκατ που αναμένεται να επιτύχει το 2015 από το εξωτερικό είναι μια ένδειξη ότι αν κλείσει το κεφαλαίο των ζημιών από την Ελλάδα, η Eurobank μπορεί να γυρίσει σελίδα διαμορφώνοντας καλύτερες προοπτικές για τους μετόχους της.
Τα κεφάλαια της Eurobank ανέρχονται σε 4,9 δισεκ. με τις προνομιούχες ή 4 δισεκ. χωρίς τις προνομιούχες μετοχές με σταθμισμένο ενεργητικό 39,53 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017