Σταθάκης: Το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο | Mikrometoxos.gr

Σταθάκης: Το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο

26.02.2015 04:04

«Η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων και το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο», διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, με ανάρτησή του στο twitter, υπογραμμίζοντας ότι το ύψος του δημοσιονομικού κενού δεν φτάνει το ύψος των 5 με 7 δισ. ευρώ και ότι είναι απόλυτα ελέγξιμο.

Συγκεκριμένα η δήλωση του υπουργού αναφέρει:

«Όποιος παρακολούθησε σήμερα στην τηλεόραση τις δηλώσεις μου μετά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτκής κατάλαβε ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που αναφέρονται σε δημοσίευμα, περί δήθεν δημοσιονομικού κενού 5 έως 7 δισ. ευρώ. Επαναλαμβάνω ότι το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων, καθώς η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας».

Η δήλωση του κ.Σταθάκη αναφερόταν στην εκτίμηση που εξέφρασε νωρίτερα κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας για το ύψος του δημοσιονομικού κενού.

Για το χρηματοδοτικό κενό ο κ.Σταθάκης, εξερχόμενος της συντονιστικής σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου, είχε δηλώσει ότι «διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους και το επόμενο διάστημα θα γίνει συζήτηση για να καλυφθεί ομαλά και ασφαλώς η χρηματοδότηση».

Στο μεταξύ, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, μέχρι τον Ιούνιο, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση εξετάζει μεταξύ άλλων την έκδοση εντόκων γραμματίων και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν.

Στη κυβερνητική σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017