Σταθάκης: Ρυθμός ανάπτυξης 2,7% στις αρχές του 2017 - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σταθάκης: Ρυθμός ανάπτυξης 2,7% στις αρχές του 2017

03.11.2016 19:16

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, που συμμετείχε σήμερα στην Ευρωαραβική Σύνοδο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προέβλεψε, για τις αρχές του 2017, ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 2,7%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την ομιλία του, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη στροφής της οικονομίας σε νέους παραγωγικούς κλάδους στους οποίους η χώρα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως στον αγροδιατροφικό τομέα, τις νέες τεχνολογίες, την ενέργεια, τα logistics,τις κατασκευές και επιλεγμένους κλάδους της μεταποίησης.

Περιέγραψε το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τη συμφωνία με τους δανειστές το καλοκαίρι του 2015 και επεσήμανε ότι ήδη έχει ανακτηθεί η αίσθηση σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με αποτέλεσμα οι ιδιωτικές επενδύσεις στην πραγματική οικονομία να σημειώνουν ήδη αύξηση κατά 18%.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται, με έμφαση στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, είπε χαρακτηριστικά, 500 εταιρείες υπέβαλλαν αίτημα για ένταξη στον νέο νόμο.

Κατά την αποφώνησή του, ο κ. Σταθάκης, εξήρε τις ιστορικά καλές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο και υπογράμμισε ότι η χώρα μας αποτελεί όαση γεωπολιτικής ασφάλειας, σε μια ταραγμένη περιοχή.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σόλταν Μπιν Σααντ Αλ-Μουρέικι και αντιπροσωπεία αξιωματούχων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017