Σταθάκης: Η πορεία του ΑΕΠ επιβεβαιώνει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σταθάκης: Η πορεία του ΑΕΠ επιβεβαιώνει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας

12.09.2016 17:37

«Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ την άνοιξη επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία σταθεροποιείται». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης στη χθεσινή ομιλία του στο δείπνο που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του ΣΒΒΕ και του ΣΕΒΕ.

Και πρόσθεσε: «Ζητούμενο είναι να οδηγηθεί σε τροχιά ανάπτυξης, που όμως θα έχει σταθερές βάσεις και θα ωφελεί το σύνολο της κοινωνίας, με ειδική μέριμνα για τους ασθενέστερους. Αυτό που αποκαλούμε δίκαιη ανάπτυξη». Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση ήδη υλοποιεί σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ανάταξη της οικονομίας, ενώ τοποθετήθηκε με αισιοδοξία για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του υπουργείου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην έναρξη του δείπνου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Στ. Τζιρίτης, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας την αγωνία των επιχειρηματιών για το γεγονός ότι η χώρα εξαντλεί, πλέον, τις αντοχές της έναντι της ύφεσης.

Μετά την ομιλία του υπουργού, ακολούθησε σύντομη συζήτηση με τη συμμετοχή τόσο του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κου Α. Χαρίτση, όσο και του γενικού γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κου Λ. Λαμπριανίδη.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδας, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας.

Συνολικά, η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 150 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής σκηνής της χώρας, καθώς και φορέων της αγοράς αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας, αναφέρει η ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017