Σουλτς: Αδιανόητο να υπάρχει πρόβλημα με τα μέτρα στήριξης | Mikrometoxos.gr

Σουλτς: Αδιανόητο να υπάρχει πρόβλημα με τα μέτρα στήριξης

15.12.2016 12:37

«Δικαίωμα της κυβέρνησης είναι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας που δεν παραβιάζουν το πρόγραμμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους στόχους» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι αναγκαίο να βρεθεί, το συντομότερο δυνατό, λύση για το καλό όλης της Ευρώπης σε μια περίοδο αβεβαιότητας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, επεσήμανε μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο 2,5% +1,0% ενώ τόνισε ότι το ΔΝΤ να αποφασίσει, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι Ελλάδα σημαίνει Ευρώπη, άρα συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι νέα μέτρα.

«Δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης είναι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας που δεν παραβιάζουν το πρόγραμμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους στόχους» υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε πολύ θετικό κλίμα, συμφώνησε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση με την πρόταση για πρωτογενή πλεονάσματα 2,5% +1,0%. Ως προς τα μέτρα στήριξης ο κ. Σούλτς ήταν σε «γραμμή» Μοσκοβισί. Είναι αδιανόητο, είπε, συνεχίζουν οι κυβερνητικές πηγές, να υπάρξει πρόβλημα γι’ αυτούς τους λόγους που θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη. Και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση, το αργότερο, μέσα στο Ιανουάριο.

Δείτε το βίντεο

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017