Σουλτς: Ο Τσίπρας ο πιο ισχυρός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών | Mikrometoxos.gr

Σουλτς: Ο Τσίπρας ο πιο ισχυρός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών

14.07.2015 04:55

Τη βεβαιότητά του πως «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει το παν – και πρέπει να το κάνει – για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» στη χώρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς, όπως είπε, «δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό το βήμα και να βρισκόμαστε σε έναν χρόνο πάλι εδώ και να συζητούμε».

«Όλοι εκείνοι που έκλεισαν αυτή την συμφωνία, αλλά βεβαίως ειδικά η κυβέρνηση στην Αθήνα», έχουν την υποχρέωση να κάνουν το παν, επισήμανε ο κ. Σουλτς μιλώντας νωρίτερα απόψε στην εκπομπή «Brennpunkt» του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και ανέφερε ότι αυτό που πήρε τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες είναι χειρότερο από αυτό που θα μπορούσε να είχε πάρει πριν από δύο εβδομάδες, αν είχε δεχθεί την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 

«Αλλά σίγουρα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες από τον κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά την στήριξη στο εσωτερικό. Αν υπάρχει κάποιος που είναι σε θέση να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις, τότε είναι εκείνος. Αν πει τώρα ότι θέλει να τις επιβάλει – και ενόψει του δράματος στη χώρα πρέπει να τις επιβάλει, το γνωρίζει και ο ίδιος – τότε πιστεύω ότι θα το κάνει, ιδίως αν στις επόμενες ώρες προσεγγίσει και πάλι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κερδίσει ένα ευρύ μέτωπο υποστήριξης για  την γραμμή του και για την πολιτική του», δήλωσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017