Σουβλάκια, ΣΥΡΙΖΑ ΤV και τρισάγια… | Mikrometoxos.gr

Σουβλάκια, ΣΥΡΙΖΑ ΤV και τρισάγια…

14.06.2015 06:07

 

Σήμερα θα σας περιγράψω τι δεν έδειξε η ΕΡΤ (και γενικά τα κανάλια) κατά την πανηγυρική συναυλία που δόθηκε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου για να διαπιστώσετε ότι οι διοικούντες δεν ήταν και τόσο προσεκτικοί, ή «κομματικά ανεξάρτητοι», ούτε καν έδειξαν τον προσήκοντα σεβασμό προς το δημόσιο αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης. Πρώτα απ’ όλα στην είσοδο της ΕΡΤ έλαβε χώρα ένα κανονικό τρισάγιο, με συμμετοχή ιερέα και ψάλτη «υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής των 19 αδικοχαμένων εργαζομένων της ΕΡΤ που έχασαν τη ζωή τους» από την ημέρα που έπεσε το μαύρο στις οθόνες έως την επανέναρξη της κρατικής τηλεόρασης. Υπήρξε μάλιστα και ένα είδος επικηδείου από τη Ραχήλ Μακρή (φωτογραφία), η οποία ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τους συγγενείς των 19, δηλαδή, με δυο λόγια, να τους προσλάβουν και αυτούς στην ΕΡΤ.

nnn

Στο τρισάγιο προσεκλήθη και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία να σημειώσω ότι είχε τις προάλλες αποδώσει συμβολικά φόρο τιμής μπροστά σε ένα δέντρο στο Σύνταγμα, στο σημείο  δηλαδή που αυτοκτόνησε ένας δυστυχής συμπολίτης μας (συνταξιούχος φαρμακοποιός) μη αντέχοντας την οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Μόνον που, όπως έμαθα, η Ζωή αρνήθηκε να παραστεί στο τρισάγιο της ΕΡΤ. Προφανώς γιατί διαπίστωσε ότι δεν αρμόζει στον θεσμό του Προέδρου της Βουλής. Προσήλθαν όμως αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

nnn

Από νωρίς στα κάγκελα της ΕΡΤ είχαν συγκεντρωθεί οι παλαιοί συνδικαλιστές με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη, αλλά και τον Ν. Φωτόπουλο (της ΔΕΗ), οι οποίοι συναντήθηκαν με εργαζομένους από την ΕΡΤ-Open. Το κλίμα ήταν βαρύ γιατί οι μεν της ΕΡΤ-Open κατηγορούσαν τους… «ΝΕΡΙΤες» (έτσι τους ονόμαζαν), ενώ δεν κοπίασαν, δεν πάλεψαν, δεν έμειναν στην ανεργία, προσκύνησαν τους μνημνονιακούς, εξακολουθούν να έχουν τη δουλειά τους και με το νέο καθεστώς της ΕΡΤ. Τους κατηγορούσαν και για αλαζονεία γιατί, όπως έλεγαν, άρχισαν να δίνουν εντολές σε αυτούς που έχουν επαναπροσληφθεί με το άνοιγμα της ΕΡΤ. Το περίεργο είναι ότι γινόταν συζήτηση για στελέχη που κατέλαβαν θέσεις-κλειδιά και δεν ήταν όπως έλεγαν… ΣΥΡΙΖΑ

nnn

Να σημειώσω ότι όλοι αυτοί οι λεγόμενοι «απογοητευμένοι» είχαν απομονωθεί από τους άλλους σε μία άκρη (μαζί τους και η Ραχήλ), την ώρα που το πανηγύρι της επανέναρξης βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Η συζήτηση γρήγορα επεκτάθηκε στην επερχόμενη… συμφωνία με την τρόικα και ορισμένοι προειδοποίησαν ότι εάν «υπογράψουμε τέτοια συμφωνία, τότε θα βγούμε στους δρόμους», αλλά τους καθησύχασε η Ραχήλ λέγοντάς τους να επιδείξουν πρωτίστως ψυχραιμία. Να δουν πρώτα τη συμφωνία και μετά αποφασίζουν.

Εν συνεχεία συζήτησαν κατά πόσον ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι μνημονιακός ή όχι, ότι κακώς πήρε αυτή τη θέση και η Ραχήλ βρήκε την ευκαιρία να κάνει τα παράπονά της και για τον Γιάννη Πανούση που τον έκαναν πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ. Κάποιος, στο μεταξύ, τους ειδοποίησε ότι «έρχεται ο Πρωθυπουργός με τον Παππά» (εννοούσαν τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και όχι τον παπά του τρισάγιου) και δόθηκε το σύνθημα: «Πάμε να φύγουμε από εδώ, δεν έχουμε όρεξη να δούμε τον Παππά». Και όντως οι περισσότεροι έφυγαν.
Και πού νομίζετε ότι πήγαν; Στο Χαλάνδρι να φάνε σουβλάκια και να πιουν μπίρες. Εκεί (στα σουβλάκια δηλαδή) λίγο πριν από τα μεσάνυχτα συνάντησαν και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με άλλη παρέα, αλλά δεν κάθησε μαζί τους, δηλώνοντας ότι πέρασε μια κουραστική μέρα. Εδωσαν όμως όλοι ραντεβού να ξαναβρεθούν το Σάββατο το βράδυ σε σουβλατζίδικο της Πεντέλης, προσκεκλημένοι της Ραχήλ με την ευκαιρία των γενεθλίων της (κατά δήλωσή της κλείνει τα 42).

nnn

Προτού όμως αποχωρήσει από το προαύλιο η Ραχήλ μαζί με τους «αντιφρονούντες», είχε μία συνάντηση με το ζεύγος Γιάνη Βαρουφάκη και Δανάης Στράτου. «Πώς πάμε, ρε υπουργέ;» του είπε αμέσως ευελπιστώντας να βγάλει κάποια είδηση από τις διαπραγματεύσεις. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» απάντησε ο κ. Βαρουφάκης και έσπευσε να της συστήσει τη σύζυγό του. Η κουβέντα ξέφυγε από την πολιτική (προτού καν αρχίσει) και περιεστράφη γύρω από τα παιδιά τους. Πόσα έχουν, πόσων χρόνων είναι, ξέρετε εσείς, τα συνηθισμένα.

nnn

Αλλά μη νομίζετε ότι η Ζωή Κωνσταντόπουλου και η Ραχήλ δεν βρήκαν την ευκαιρία να τα πούνε. Συναντήθηκαν, όπως με πληροφόρησαν, σε ψητοπωλείο στο Δίστομο (όπου πήγαν για την επέτειο του ολοκαυτώματος), προσκεκλημένοι του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΓιάννη Σταθά και τίμησαν το κοκορέτσι, σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Στο τραπέζι για άλλη μία φορά η Ραχήλ ρωτούσε τη Ζωή «τι θα γίνει με τον Πανούση», πλην όμως δεν πήρε απάντησε. Η Πρόεδρος της Βουλής απλώς κουνούσε το κεφάλι της.

nnn

Στο μεταξύ στο προαύλιο της ΕΡΤ τα ζεύγος Γιάνη Βαρουφάκη και Δανάης Στράτου συνομιλούσε με όλους όσοι τους πλησίαζαν. Ομως ο υπουργός Οικονομικών σαν να περίμενε κάτι. Τι νομίζετε; Την άφιξη του Πρωθυπουργού. Οταν ήρθε ο κ. Τσίπρας έπεσε κυριολεκτικά στην αγκαλιά του και εν συνεχεία στην αγκαλιά του Ν. Παππά. Ηθελε με αυτόν τον τρόπο προφανώς να αποδείξει (αφού και οι φωτογράφοι καραδοκούσαν για το στιγμιότυπο) ότι οι σχέσεις τους, παρά τα όσα συνέβησαν στους τέσσερις αυτούς μήνες, παραμένουν σχέσεις… εμπιστοσύνης και αγάπης.

Επιστολή Βαρουφάκη

Ελαβα επιστολή από τον Γιάνη Βαρουφάκη  την οπία σας μεταφέρω: «Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, ταξιδεύει μόνο για τις ανάγκες της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς και ταξιδεύει πάντα στην οικονομική θέση. Επίσης, δεν έχει μιλήσει σε πανεπιστήμια, ενώ, όπου έχει μιλήσει, ήταν στο πλαίσιο επίσημων συναντήσεων του. Όσο για τους συμβούλους του να είστε βέβαιος ότι ο αριθμός τους βρίσκεται κάτω από το ανώτατο όριο που δικαιούται το υπουργικό γραφείο και οι δαπάνες μισθοδοσίας τους βρίσκονται απολύτως εντός των προβλεπόμενων από το νόμο ορίων».

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017