Σοκ στην Αυστραλία: Συνελήφθη η μητέρα για το φόνο των 8 παιδιών

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αυστραλίας από τη μαζική σφαγή οκτών παιδιών στο Κερνς της βόρειας Αυστραλίας.

Και σοκαρίστηκε ακόμα περισσότερο από την είδηση πως η αστυνομία συνέλαβε την 37χρονη μητέρα των επτά παιδιών που βρφέθηκαν νεκρά. Το όγδοο παιδί ήταν μια ανιψιά της.

Η φερόμενη ως φόνισσα είχε βρεθεί, επίσης μαχαιρωμένη, στο σπίτι όπου έγινε το φονικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Μπρούνο Ασνικάρ η γυναίκα, έχει τις αισθήσεις της και έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς. «Έχουμε εντοπίσει σωρεία όπλων», συμπεριλαμβανομένων πολλών μαχαιριών, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ασκινκάρ. «Σήμερα, ο ιατροδικαστής και ο παθολόγος διεξάγουν έρευνες με τη βοήθεια της οικογένειας των θυμάτων», είπε ο ίδιος.

Το όνομα της δεν δημοσιοποιήθηκε. Ούτε και αυτά των θυμάτων καθώς πρόκειται για ιθαγενείς κατά την παρόδοση έως ότου γίνει η ταφή δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων.

Τα θύματα είναι ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών και τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος στο νεκροτομείο. Τα περισσότερα φέρονται να μαχαιρώθηκαν.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Μπρούνο Ασνικάρ για το πολλαπλό φονικό δεν υπάρχει άλλος ύποπτος.

Το σπίτι όπου σφαγιάστηκαν τα παιδιά θα μείνει κλειστό για μέρες έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας η οποία κάλεσε πάντως το κοινό να μην ανησυχεί μιας και “ήταν ένα ιδιαίτερ θλιβερό μεμονωμένο επεισόδιο”.

Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους η 37χρονη γυναίκα σκότωσε τα οκτώ παιδιά, όπως κατηγορείται.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Κερνς ως «θλιβερά» και δήλωσε ότι αυτές αποτελούν «ημέρες δοκιμασίας» για την Αυστραλία.