Σοβαρές καταγγελίες από το ΠΑΣΟΚ | Mikrometoxos.gr

Σοβαρές καταγγελίες από το ΠΑΣΟΚ

23.07.2015 17:04

Για μεθοδευμένη και ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων οφειλετών του δημοσίου κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζητά τα στοιχεία των 250 εκατομμυριούχων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι «με την ΠΝΠ εντάχθηκαν στη ρύθμιση οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς επίσης συμπεριελήφθησαν στα προς διαγραφή ποσά, πρόστιμα και προσαυξήσεις του Ν.2523/97 για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, πράγμα το οποίο συνέβη για πρώτη φορά».
Όπως προσθέτουν, καλέσαμε την κυβέρνηση, αλλά δεν μας απάντησε αν θέλει να αποδείξει ότι η πράξη της δεν εμπεριείχε δόλο ή σκοπιμότητα να θέσει όρους και προϋποθέσεις που θα διαχωρίζουν τους αδύναμους οφειλέτες από τους μεγαλοοφειλέτες λόγω διακεκριμένων πράξεων φοροδιαφυγής, καθώς επίσης και να ενημερώσει τη Βουλή για τους οφειλέτες άνω του 1 εκ. ευρώ που θα ενταχθούν στη ρύθμιση της ΠΝΠ.
Συνεχίζοντας, επισημαίνουν ότι στις 20 Ιουλίου του 2015 η αναπληρώτρια υπουργός, κ. Νάντια Βαλαβάνη, κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε καταγγείλει, καθώς όπως ανέφερε, μεταξύ των 880.000 περίπου οφειλετών που ανταποκρίθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ευρίσκονται και 250 οφειλέτες που χρωστούσαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Τέλος, το ΠΑΣΟΚ καλεί το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή, «ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι 250 οφειλέτες χάριν των οποίων έγινε η ρύθμιση της ΠΝΠ, ποιο είναι συνολικά και κατά οφειλέτη το ποσό των ρυθμισμένων οφειλών, και ποιο είναι το ποσό των προστίμων και προσαυξήσεων του Ν.2523/97 που τους χαρίστηκε».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017