Σκρέκας: Ο κ. Τσίπρας πουλάει ελπίδα

Ο βουλευτής της ΝΔ, τομεάρχης ενέργειας και κλιματικής αλλαγής του κόμματος, Κώστας Σκρέκας, φιλοξενούμενος σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», αναφέρθηκε στο σύνολο των δημοσκοπήσεων που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, δείχνουν «αυτό που ο κόσμος λέει καθημερινά, ότι δεν πάει άλλο, αυτή η κυβέρνηση πρέπει ν’ αλλάξει».

Ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι «εντελώς αντίθετη απ’ αυτή που χρειάζεται η χώρα». Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «πούλησε ελπίδα».

«Ποιος επενδυτής θα έρθει στην Ελλάδα, όταν οι φόροι αυξάνονται; Οι επενδυτές φεύγουν, η οικονομία βυθίζεται, το κράτος δεν έχει έσοδα κι έρχεται ο κ. Τσίπρας και αυξάνει τους φόρους. Αυτό φέρνει ακόμη λιγότερα έσοδα κι έρχεται (η κυβέρνηση) στη συνέχεια και κόβει συντάξεις» ανέφερε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει πού θέλει να πάει. Χάνει πολύτιμο χρόνο της Ελλάδας, που δεν έχει η χώρα αυτή τη στιγμή».

«Δεν μπορείς να στηρίξεις τον ανήμπορο και τον αδύναμο και τα λαϊκά στρώματα μοιράζοντας φτώχεια. Αυτό που καταφέρνεις είναι απλά να φτωχοποιείς ακόμη κι εκείνους που δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο της φτώχειας» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, που παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Σκρέκας ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως δίνει την εικόνα «στους εξωτερικούς και τους εγχώριους υποψήφιους επενδυτές, ότι εδώ αλλάζει κάτι».

Με αφορμή πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τη ΔΕΗ, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η ΔΕΗ μέσα σε δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει χάσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τη χρηματιστηριακή της αποτίμηση, εξηγώντας: «Το 2014 αποτιμούνταν περί τα 1,6-1,7 εκατ. ευρώ και σήμερα η αποτίμησή της είναι μόλις 600 εκατ. ευρώ. Αυτό δείχνει τι πιστεύει η αγορά για την κατάσταση της ΔΕΗ».

Αναφέρθηκε και στο θέμα των ληξιπρόθεσμων της επιχείρησης, επισημαίνοντας πως «από 1,5 δισ. που ήταν δυο χρόνια πριν έχουν φτάσει τα τρία δισ. ευρώ και αυτό αποδεικνύει τη φτώχεια η οποία έχει μεγαλώσει», ενώ χαρακτήρισε «εγκληματική» την πολιτική κατεύθυνση του απερχόμενου υπουργού και της κυβέρνησης «να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές πελάτες της ΔΕΗ -και σ’ αυτούς που είναι εύποροι- να μην πληρώνουν τον λογαριασμό τους μέχρι 1.000 ευρώ».