Σκοτώνουν έναν ολόκληρο λαό - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σκοτώνουν έναν ολόκληρο λαό

25.06.2015 00:05

Σκοτώνουν έναν ολόκληρο λαό

Δεν μπορεί να μας στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα και να σκοτώνουν έναν ολόκληρο λαό γιατί έκανε το λάθος να εμπιστευτεί τις τύχες του σε άβουλους και εμμονικούς ερασιτέχνες
http://www.antinews.gr/

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του έκαναν τραγικά λάθη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έκαναν και εγκλήματα τα οποία θα πρέπει να πληρώσουν, κι όχι μόνο πολιτικά. Έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές πως η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική αν από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν συνέβαιναν το έναν μετά το άλλο τα λάθη. Από τις πολιτικές εξελίξεις, με την εκλογή Προέδρου μέχρι τις εκλογές και την περίοδο της δημιουργικής ασάφειας του Βαρουφάκη.

Την ώρα της μάχης, όμως, δεν είναι ώρα για καταλογισμό ευθυνών. Κάθε φορά που η Ελλάδα στον πόλεμο με τον εχθρό έβαζε μπροστά τον διχασμό, έβγαινε πολλαπλά χαμένη και κατέγραφε εθνικές τραγωδίες.

Αυτό που προέχει να πούμε αυτή την στιγμή, λίγες ώρες πριν τις οριστικές αποφάσεις, και πέραν των λαθών της κυβέρνησης είναι ότι οι δανειστές εμφανίζονται να θέλουν να ταπεινώσουν τη χώρα. Όχι μόνο τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά όλη τη χώρα. Και εξηγούμαστε για να μη νομίζουν ότι τρελαθήκαμε και στηρίζουμε τον Τσίπρα.

Η πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είναι τεράστια κωλοτούμπα ως προς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο πια δεν υπάρχει. Αυτό είναι σίγουρο. Το μείγμα που προτείνει ο Τσίπρας είναι λανθασμένο και άκρως υφεσιακό. Και το ΔΝΤ έχει κάθε δικαίωμα να σβήνει και να γράφει προτάσεις.

Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα και κανένας να προσβάλει τον ελληνικό λαό με τέτοιο τρόπο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητά απίστευτα σκληρά μέτρα τα οποία γνωρίζει ότι θα προκαλέσουν τεράστια ύφεση και κοινωνική αναταραχή.

Άλλο να ζητάς να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλαμβάνει ο Κατρούγκαλος κι άλλο να ζητάς να πάνε όλα τα είδη εστίασης στο 23% ή να αυξηθούν τα φάρμακα. Και επίσης είναι δολοφονικό για όλη την ελληνική κοινωνία να απαιτείς να καταργηθεί το ΕΚΑΣ ακόμη και από χαμηλόμισθους που δεν έχουν ούτε το μήνα να βγάλουν.

Άλλο να απαιτείς να μην γελάει σε βάρος μας το κηφηναριό της ΕΡΤ κι άλλο να θέλεις να βάλεις το μαχαίρι στο λαιμό φτωχών ανθρώπων. Ελλήνων που επί πέντε χρόνια πέρασαν και περνούν δραματικές καταστάσεις.

Η στάση των δανειστών είναι πράγματι προκλητική και δίκιο έχουν κάποιοι να πιστεύουν ότι την τελευταία στιγμή οι τροικανοί θέλουν να δυναμιτίσουν τη συμφωνία και να οδηγήσουν σε κατάρρευση των τραπεζών και σε χρεοκοπία.

Δεν μας εμπιστεύονται και καλά κάνουν μετά τα όσα «νούμερα» τους στείλαμε να διαπραγματευτούν το μέλλον της χώρας. Όμως, δεν μπορεί να μας στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα και να σκοτώνουν έναν ολόκληρο λαό γιατί έκανε το λάθος να εμπιστευτεί τις τύχες του σε άβουλους και εμμονικούς ερασιτέχνες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017