Σκοτεινά σημεία στην τραγωδία της Αίγινας - Κούγιας: «Προκλητικές παραλείψεις» των αρχών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σκοτεινά σημεία στην τραγωδία της Αίγινας – Κούγιας: «Προκλητικές παραλείψεις» των αρχών

23.08.2016 02:54

Την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος του 77χρονου Θρασύβουλου Λαζαρίδη και όσων εμπλέκονται στην τραγωδία της Αίγινας ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποιος παρουσιάστηκε σήμερα στα δικαστήρια Πειραιά, προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για τις οικογένειες των θυμάτων.Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο για προκλητικές παραλήψεις στην προανάκριση για «αυτονόητες προανακριτικές πράξεις», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην υποβολή αυτοτελών μηνύσεων κατά της αρμόδιας αρχής, δηλαδή του Λιμεναρχείου Αίγινας.

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο είτε να καταθέσουμε εμεις αυτοτελείς μηνύσεις είτε να συνεργαστούμε με όποιον αναλάβει την διεκπεραίωση της υποθέσεως για να δουμε τι εξέλιξη θα εχει αυτη η υπόθεση» τόνισε ο δικηγόρος.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε, επίσης, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος «όπως επίσης και το γεγονός ότι, από την αρμόδια υπηρεσία, δεν εκλήθησαν να καταθέσουν ολοι όσοι επέβαιναν στο σκάφος και μάλιστα οταν η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια δεν υπήρχαν αυτές οι καταθέσεις».

Εξερχόμενος των δικαστηρίων ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε:

«Κάναμε παράσταση πολιτικής αγωγής όμως έχουμε μία διαφοροποίηση. Ζητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για τα αδικήματα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής γι’ αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, γι’ αυτούς που βοήθησαν τον δράστη για να διαφύγουν, αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τους επιβάτες, αυτούς που πήραν τον δράστη, κάτοικο Αίγινας ο οποίος σε συνεργασία με το λιμεναρχείο απομάκρυνε το συγκεκριμενο σκάφος απο την περιοχή. Ζητήσαμε επίσης να ασκηθούν διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία. Ζητήσαμε να διευρυνθεί το αδίκημα της καταχρήσεων εξουσίας».

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017