Σκληρό χτύπημα κατά της Ελλάδος από την Fitch - Επιθετική υποβάθμιση - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σκληρό χτύπημα κατά της Ελλάδος από την Fitch – Επιθετική υποβάθμιση

27.03.2015 23:42

Σκληρό χτύπημα κατά της Ελλάδος από την Fitch αποτελεί η επιθετική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος κατά 3 βαθμίδες σε CCC από Β.

 

Ειδικότερα, η Fitch υποβάθμισε κατά τρεις ολόκληρες βαθμίδες, σε CCC, από B προηγουμένως, τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, υποβάθμισε σε C, από Β προηγουμένως, την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας, αλλά και σε B-, από ΒΒ προηγουμένως, το Country Ceiling.

 


Όπως εξηγεί ο οίκος, η δημοσιοποίηση των αξιολογήσεων για κάθε χώρα πραγματοποιείται βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς, εκτός εάν υπάρχει έκτακτο γεγονός που αφορά σε σημαντική επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας χώρας.  Αυτός είναι και ο λόγος της έκτακτης δημοσιοποίησης για την αξιολόγηση της Ελλάδας.

 


Υπενθυμίζεται εδώ πως η προγραμματισμένη, επίσημη δημοσιοποίηση έκθεσης για την αξιολόγηση της Ελλάδας ήταν στις 15 Μαΐου. Όμως, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, προχώρησε σε αιφνιδιαστική υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας και μάλιστα κατά τρεις βαθμίδες.

 

 

 

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017