Σκληρός ο Σόιμπλε στη Βρετανία: Να φύγετε γρήγορα – “Λυπάμαι” δήλωσε ο Ντράγκι | Mikrometoxos.gr

Σκληρός ο Σόιμπλε στη Βρετανία: Να φύγετε γρήγορα – “Λυπάμαι” δήλωσε ο Ντράγκι

28.06.2016 08:33

H απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μη αναστρέψιμη και το Λονδίνο θα πρέπει να υποβάλει το επίσημο αίτημά του προκειμένου να εγκαταλείψει την Ένωση σύντομα, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Tη θλίψη του για την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει  εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ.Ντράγκι μιλώντας στο ετήσιο φόρουμ της κεντρικής τράπεζας στη Sintra της Πορτογαλίας. “Η καλύτερη λέξη είναι θλίψη όταν κανείς γίνεται μάρτυρας αλλαγών αυτού του μεγέθους”, ανέφερε.

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

“Δεν νομίζω ότι η απόφαση της Βρετανίας να εξέλθει από την ΕΕ είναι αναστρέψιμη” τόνισε ο Β.Σοιμπλε  κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην πόλη Κινζελσάου της νότιας Γερμανίας, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν “τίμιο” η Βρετανία να καταθέσει το επίσημο αίτημα αποχώρησης από την ΕΕ σύντομα.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν έχει καταγραφθεί χάος στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά την απόφαση για το Brexit, αλλά η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την κατάσταση.

“Είναι κρίσιμης σημασίας τώρα να ενεργήσουμε με σύνεση και προσοχή με στόχο να διατηρήσουμε τις ζημίες σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο” σημείωσε .

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017