Σκληρή απάντηση Μαξίμου σε ΝΔ και… μήνυμα σε Στουρνάρα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σκληρή απάντηση Μαξίμου σε ΝΔ και… μήνυμα σε Στουρνάρα

16.09.2016 14:53

Σκληρή απάντηση προς την ΝΔ έδωσε πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Ωστόσο, μολονότι η ανακοίνωση τιτλοφορείται ως «απάντηση προς τη ΝΔ», αναφορά γίνεται και στην υποχρέωση της Τράπεζας της Ελλάδος να ενεργεί έξω από πολιτικές σκοπιμότητες.

Στην ανακοίνωση γίνεται και μια επισήμανση: Ότι ο διοικητής της ΤτΕ δεν είναι ένα πολιτικό πρόσωπο και ο θεσμικός ρόλος που έχει αναλάβει είναι ρόλος πολιτικής ουδετερότητας.

«Απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας», αναφέρει ειδικότερα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι «η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του».

«Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία ψυχραιμία. Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017