Σκηνές πολέμου στην Τουρκία – Φλέγεται το Γιουκσέκοβα – Βομβαρδισμένο τοπίο στην μεγάλη κουρδική κωμόπολη

Νέες σκηνές πολέμου εκτυλίσσονται στο ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας. Εδώ και λίγες ώρες μια ολόκληρη επαρχία έχει παραδοθεί στην κυριολεξία σε εκρήξεις και πυρά.

Στον δήμο Γιουκσέκοβα της επαρχίας Χακκάρι (Τσολέμεργκ), κουρδικές δυνάμεις συγκρούονται με τις δυνάμεις της ασφαλείας στο κέντρο της πόλης. Οι αρχές, ανήμπορες να τερματίσουν το αιματοκύλισμα κηρύσσουν απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Χακκάρι, Αμντουλλάχ Ζαϊντάν, πριν από λίγες ώρες, οι δυνάμεις ασφαλείας βομβάρδισαν το κέντρο του Γιουκσέκοβα. Εξαιτίας του βομβαρδισμού τραυματίστηκε σοβαρά ένας ιμάμης.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν τερμάτισε τις συγκρούσεις. Αντιθέτως, οι εχθροπραξίες επεκτάθηκαν σε διάφορους δρόμους και έλαβαν διαστάσεις. Τις τελευταίες ώρες, τα ασθενοφόρα δεν καταφέρνουν να μπουν στις γειτονιές για να περισυλλέξουν τραυματίες.

Οι ντόπιοι κάτοικοι αναφέρουν ότι κατά διαστήματα στην πόλη ακούγονται μεγάλες εκρήξεις. Οι πυροβολισμοί δεν έχουν σταματήσει από τις νυχτερινές ώρες.

Οι ντόπιες αρχές στις 23.30 κήρυξαν απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι νεότερη εντολή. Ωστόσο, αυτή η κίνηση δεν κατάφερε να τερματίσει τις συγκρούσεις.

Το συμβάν έρχεται την στιγμή που στην Άγκυρα ο μεταβατικός Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επιχειρεί να σχηματίσει κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.