Σημαντική πτώση στις ευρωαγορές, νέα καταβύθιση της Deutsche Bank - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σημαντική πτώση στις ευρωαγορές, νέα καταβύθιση της Deutsche Bank

30.09.2016 10:53

“Βυθίζεται” με το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης η μετοχή της Deutsche Bank, εξαιτίας των έντονων ανησυχιών σχετικά με την κατάσταση της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.
Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε 7,7% με το κουδούνι του ανοίγματος στα 10,12 ευρώ.
Σύμφωνα με την Financial Times, η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την είδηση ότι κάποια hedge funds έχουν αρχίσει να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την Deutsche Bank, μια εξέλιξη που όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα μπορούσε να προκαλέσει την παρέμβαση των Γερμανικών Αρχών για την διάσωση της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωαγορές, λόγω των έντονων ανησυχιών για το μέλλον της Deutsche Bank.

FTSE 100: 6.824,34  -1.4%

DAX: 10214 και  -1,85%

CAC 40: 4,352.00    -2.1%

__________________________________

ENΩ…

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν μια συμφωνία για την επιβολή προστίμων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Barclays, Credit Suisse και Deutsche Bank πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους Financial Times.
Στις εν λόγω τράπεζες έχουν επιβληθεί πρόστιμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με επικεφαλής την γενική εισαγγελέα Loretta Lynch, για την παράνομη πώληση των ενυπόθηκων ομολόγων στις ΗΠΑ πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να πετύχει μια τριπλή συμφωνά «για να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός δημόσιος αντίκτυπο» πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοέμβριου, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017