Σημαντική επιδείνωση οικονομικού κλίματος – Τον Απρίλιο διαμορφώνεται στις 92,7 μονάδες από 96,8 μονάδες τον Μάρτιο | Mikrometoxos.gr

Σημαντική επιδείνωση οικονομικού κλίματος – Τον Απρίλιο διαμορφώνεται στις 92,7 μονάδες από 96,8 μονάδες τον Μάρτιο

05.05.2015 04:14

Σημαντική επιδείνωση οικονομικού κλίματος
Τον Απρίλιο διαμορφώνεται στις 92,7 μονάδες από 96,8 μονάδες τον Μάρτιο

Επιδεινώνεται σημαντικά τον Απρίλιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα σε σχέση με τον Μάρτιο και διαμορφώνεται στις 92,7 (από 96,8) μονάδες, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ.

 
Οι επιχειρηματικές προσδοκίες αποτυπώνονται δυσμενέστερες στη βιομηχανία, ενώ βελτιώνονται οριακά μετά από 3 μήνες υποχώρησης στο λιανικό εμπόριο, τις υπηρεσίες και τις κατασκευές.

 
Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ: «καθοριστική είναι για το δείκτη η πτώση σχεδόν 10 μονάδων που καταγράφεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς η πολύ μεγάλη αύξηση που είχε σημειωθεί μετεκλογικά το Φεβρουάριο ήδη περιορίζεται στο μισό.

 

Είναι φανερό ότι η διατήρηση της αβεβαιότητας αναφορικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και το περιεχόμενο μιας δυνητικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές, περιορίζει την αρχική μετεκλογική αισιοδοξία που είχε καταγραφεί στα νοικοκυριά, και όχι στις επιχειρήσεις.

 

Η εξέλιξη του δείκτη προοιωνίζεται αρνητική και στο ρυθμό μεταβολής της οικονομικής δραστηριότητας ενώ είναι λογικό ότι, όσο διατηρείται η αβεβαιότητα για μια δυνητική συμφωνία, θα επηρεάζεται και το γενικότερο οικονομικό κλίμα.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017